Novice

Lincoln z novo generacijo Continentala

Lincoln še vedno skriva glavne informacije o svojem dolgo pričakovanem paradnem konju, modelu Continental. A so pozornost vseh pridobili s kopico uradnih fotografij, ki prikazujejo dih jemajočo limuzino.

Ameriški proizvajalec je že nekaj let odkrito grozil z napadom na prestižni segment, sedaj pa je prišel čas za razkritje nove limuzine Continental. Žal so z informacijami skopi, vemo le, da bo pod pokrovom motorja nameščen trilitrski šestvaljni agregat twin-turbo z vsaj 400 ”konjskimi močmi” in 542 njutnmetri navora.

Med drugim vemo, da bo imela limuzina v tridesetih smereh nastavljiva sedeža z ogrevanjem, hlajenjem in masažo. Sistem Perfect Position bo skrbel za optimalen položaj sedeža glede na težo potnikov, potniki zadaj pa bodo imeli svoje stikalo za nastavitev klimatske naprave in obilico prostora za noge.

Potniško kabino je mogoče opremiti s tremi stilskimi paketi Chalet, Thoroughbred in Rhapsody. S pomočjo povečanega števila šivov na usnju, lasersko rezanih vrat na armaturni plošči in pravega lesa ter aluminija so izgled potniške kabine dvignili na opazno višji nivo. Za zvočno izolacijo skrbijo večplastna akustično obdelana stekla, aktivni sistem za nadzor hrupa in multimedijski sistem Revel.

S tehnološkega vidika nudi Lincoln Continental opcijsko prilagodljivo podvozje, štirikolesni pogon z vektoriranjem navora in tri različne vozne programe. Za varnost skrbijo 360-stopinjski sistem kamer, prilagodljivi tempomat in sistem za zaviranje v sili.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Lincoln.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia Telluride, korejski prestiž
Genesis G90 pošteno straši evropske tekmece