Novice

Mercedes AMG CLA 35 nadgrajuje ponudbo druge generacije kupejevske limuzine

Različica AMG pred kratkim predstavljene nove generacije CLA naj bi še dodatno poudarila športni značaj, začinjen z močjo in inteligenco.

Agresivnejši videz zunanjosti, skupaj z notranjostjo v športnem slogu že na prvi pogled izdaja, da nimamo opraviti z običajno različico modela CLA. Oblikovalci pri Mercedesovem športnem oddelku AMG so v osnovi sicer ohranili oblikovne poteze s širokimi kolesnimi loki in vitko bočno športno linijo, dodali pa so nekaj podrobnosti, kot poudarek značaju avtomobila. Spremenjena sprednja maska, izbočene površine pokrova motorja, dodatki iz kroma, 18-palčna aluminijasta platišča skupaj z zadkom, ki so mu dodali manjši spojler in nove obrobe izpušnih cevi, poudarjajo dinamiko.

Osnovni videz notranjosti standardnega modela, ki vključuje multimedijski sistem MBUX z dvema 10,25-palčnima zaslonoma, so nadgradili, saj bo na prikazovalniku možna izbira med tremi načini v slogu AMG. Vgrajen naj bi bil tudi prikazovalnik telemetričnih podatkov avtomobila (AMG Track Pace data logger), ki naj bi prikazoval preko 80 različnih parametrov, ki naj bi bili v pomoč vozniku predvsem na dirkališču.

Črne sedeže iz umetnega usnja krasijo vstavki iz mikrofibre ter kontrastne linije rdeče barve. Opcijsko naj bi bilo moč naročiti tudi volan AMG z vgrajenim prikazovalnikom in stikaloma za nadzor načinov vožnje. Možna naj bi bila izbira med petimi načini (Slippery, Comfort, Sport, Sport+ in Individual), kjer naj bi s spremembo parametrov motorja in menjalnika obnašanje avtomobila prilagodili trenutnim potrebam.

Za izboljšano lego na cesti bo lahko opcijsko skrbelo tudi nastavljivo podvozje, za učinkovito zaviranje pa nove štiribatne zavorne čeljusti spredaj v kombinaciji s hlajenimi zavornimi koluti premera 350 mm in enobatne čeljusti ter koluti premera 330 mm zadaj.

Pod motornim pokrovom bo turbinsko podprt dvolitrski štirivaljnik, ki bo razvil 225 kW (306 KM) moči in 400 Nm navora v razponu med 3.000 in 4.000 vrtljaji na minuto. Moč in navor se bosta prenašala na vsa štiri kolesa preko 7-stopenjskega avtomatskega menjalnika z dvema sklopkama, iz mirovanja pa naj bi dosegel 100 km/h v 4,9 s. Najvišja hitrost bo elektronsko omejena na 250 km/h.

Mercedes AMG CLA 35 bo premierno predstavljen na avtomobilskem salonu v New Yorku, s prodajo pa naj bi pričeli sredi letošnjega poletja.

Avtomobilizem.com (Vir: Daimler, Motor Authority. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tesla in FCA v partnerstvo zaradi novih okoljskih predpisov
Hyundai napovedal prihod malega križanca Venue