Novice

Mercedes AMG A35 4Matic še v limuzinski izvedbi

Potem ko so pri nemški znamki Mercedes-Benz v lanskem letu predstavili kombilimuzinski AMG A35, je sedaj prišla na vrsto še njegova limuzinska različica. Trenutno najbolj popoprana verzija limuzinskega razreda A se ponaša z več kot 300 »konji« pod motornim pokrovom, ki pripomorejo, da pospeši iz mirovanja do 100 km/h v manj kot 5 sekundah.

Limuzinska verzija Mercedesovega razreda A, ki je sicer za 13 centimetrov daljša od kombilimuzinske, je dobila pod motorni pokrov enak pogonski sklop kot njen krajši sorodnik. Znani dvolitrski turbobencinski štirivaljnik z dodelanim polnilnim sistemom (kombinacija neposrednega vbrizga goriva in zmogljivejšega twin scroll turbopuhala), pri katerem za prenos moči skrbi dvosklopčni 7G menjalnik, proizvede 306 »konjev« največje moči ter se ponaša s 400Nm najvišje navorske vrednosti. Tako motorizirana Mercedesova kompaktna limuzina pospeši od 0 do 100 km/h v le 4,8 sekundah ter doseže (elektronsko omejenih) 250 km/h najvišje hitrosti.

Na zunaj bo najbolj športno verzijo limuzinskega razreda A, ki se sicer ponaša z družinsko uporabnim prtljažnikom (420 l), moč prepoznati po malce bolj dinamično oblikovanih detajlih (odbijači, spojlerji, posebna 18-palčna platišča). Znotraj bo voznika pričakal podoben ambient kot pri kombilimuzinski verziji s športnima sedežema ter prirezanim volanskim obročem AMG, pri čemer bo pri večini notranjih elementov prevladovala črna barva s posameznimi rdečimi kontrastnimi elementi (pasovi, obrobe šob, ipd.).

Cene limizinskega Mercedesa AMG A35 zaenkrat še niso znane, na voljo pa naj bi bil v jesenskih mesecih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carsoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Mercedes AMG A35 4Matic še v limuzinski izvedbi"


5 leta 24 dni nazaj

Čudovita notranjščina. Manjka samo še kakšen stroboskop.

whitee
5 leta 24 dni nazaj

A ni blo rečeno, da bo limuzinski A namenjem samo Kitajski?

 
Kitajski Geely v nakup Smarta
Posebna serija vozil Citroën Origins prihaja tudi na naš trg