Novice

Novi Hyundai i20 pred ženevskim debutom

Pri korejskem avtomobilskem proizvajalcu so potrdili, da bo nova generacija modela i20 dokončno razkrita v Ženevi.

V skladu s skicami naj bi bil videz novega modela v skladu z novimi oblikovalskimi smernicami znamke, poimenovanimi Sensous Sportiness, ki so delno opazne že v pred kratkim predstavljeni novi različici modela i10. Načelo novega oblikovalskega jezika je harmonija med razmerji, arhitekturo, slogom in tehnologijo z namenom ustvariti avtomobil, ki bo poleg izrazitega videza in estetike izražal tudi čustveni naboj.

Na predstavljenih skicah lahko opazimo, da bo novi i20 še bolj športnega videza ob poudarjeni dinamiki. Športnost prednjega dela nakazujejo horizontalne poteze, ki se zvezno nadaljujejo tudi na bokih in poudarijo športno nizko in precej široko postavitev avtomobila ter se iztekajo v zasnovi zadnjih luči, brezšivno povezanih z zadnjim steklom.

Tudi notranjost novega modela naj bi bila zasnovana v skladu s sodobnimi smernicami oblikovanja, že prikazanimi v novih Hyundaijevih modelih i10 in Kona, ter naj bi poudarjala prostornost in eleganco. Za podajanje informacij naj bi poskrbela kombinacija digitalne armaturne plošče in multimedijskega sistema, ki jo sestavljata 10,25-palčna zaslona.

Hyundai zaenkrat ne razkriva več podrobnosti o pogonskih sklopih novega modela, glede na vse strožje zahteve EU v zvezi z emisijami pa najverjetneje lahko pričakujemo tudi kakšno elektrificirano različico.

Predstavitev širši javnosti bo marca na avtomobilskem salonu v Ženevi, do takrat pa od korejskega proizvajalca lahko pričakujemo še kakšno dodatno informacijo v zvezi z novim modelom.

Avtomobilizem.com (Vir: Hyundai, Autocar. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Uradne skice napovedujejo Škodo Octavio RS iV
Je Mazda patentirala izpušni sistem za svoj prvi vrstni šestvaljni motor?