Novice

Prenovljena Dacia Duster že v Sloveniji

Dacia je pričela s prodajo prenovljenega modela Duster, ki ima nadgrajeno notranjost, pa tudi zmogljiv bencinski motor s samodejnim menjalnikom.

Duster ostaja zvest svoji dediščini kot družinski športni terenec pionirskega duha. Še naprej je namenjen kupcem, ki iščejo udobno in privlačno oblikovano terensko vozilo, trpežno in vsestransko med drugim tudi po zaslugi štirikolesnega pogona.

Poleg sodobnejšega videza zunanjosti je novi Duster s prenovo dobil spremenjen sprednji del, ki izraža slogovne poteze nove Daciine identitete z dnevnimi lučmi v obliki črke Y in tridimenzionalnimi reliefi na kromirani rešetki. Prenova mu je prinesla izboljšane aerodinamične lastnosti, tudi po zaslugi zadnjega spojlerja in novih 16- ali 17-palčnih platišč, ki so bili skrbno preizkušeni v vetrovniku.

Občutnejše prenove je bil deležen še potniški prostor, opremljen z novim oblazinjenjem, vzglavniki in visoko sredinsko konzolo s pomičnim širokim preklopom za roko. Standardna oprema že vključuje vgrajen računalniški zaslon, samodejni vklop dolgih luči in omejevalnik hitrosti ter upravljalne elemente z osvetljenim ozadjem na volanu. Poleg zvočnega sistema Dacia Plug & Music bo mogoče izbrati dva multimedijska sistema z 8-palčnim zaslonom na dotik. Media Display vključuje 6 zvočnikov, radio DAB, dva USB priključka in Bluetooth povezljivost ter žično povezavo za pametni telefon s podporo sistemoma Android Auto in Apple CarPlay, Media Nav pa dodaja še vgrajeno navigacijo in brezžično povezljivost pametnega telefona. Poleg tega obe različici multimedijskega sistema omogočata prikaz določenih informacij o vozilu, ob izbiri štirikolesnega pogona pa tudi prikaz 4×4 monitorja z merilnikom nadmorske višine, nagiba in kompasom.

Vsestranskost in vožnjo brez skrbi zagotavlja velik odmik od tal (217 mm z dvokolesnim in 214 mm s štirikolesnim pogonom), kot vožnje čez ovire 21°, vstopni kot 30° in izstopni kot 34° (oziroma 33° v primeru štirikolesnega pogona). Večjo učinkovitost, poleg izboljšane aerodinamike, zagotavlja nova vrsta pnevmatik, ki zagotavljajo 10-odstotno zmanjšanje kotalnega upora, pnevmatike na različici s štirikolesnim pogonom pa ustrezajo uradnim zahtevam 3PMSF.

Prenovljena motorna paleta vključuje dizelski dCi 115 (v povezavi s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in možnostjo dvo- ali štirikolesnega pogona) ter bencinska Tce 90 in močnejši Tce 150, ki bo ob dvokolesnem pogonu na voljo tudi s 6-stopenjsko dvosklopčno avtomatiko. Še čistejša bo motorna izvedenka Eco-G 100, ki ponuja možnost pogona z dvema vrstama goriva – bencinom in plinom (LPG) – ter ob 50-litrskih rezeorvarjih vsakega energenta omogoča skupen doseg do 1.235 km.

Nova Dacia Duster je že na voljo tudi slovenskim kupcem; cenik je na voljo na tej povezavi. Za prihodnje leto napovedujejo prihod posebne serije “Extreme”, ki bo naslednica serij “15 let”, “Techroad” in “Black Collector”.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Dacia.)

Mnenja uporabnikov

9 komentarjev za "Prenovljena Dacia Duster že v Sloveniji"


Blinder
2 leta 7 meseci nazaj

Dobro je to, da so se uprli ideji vgradit 1.0 atmosferski motor tle notri.

Blinder
2 leta 7 meseci nazaj

V katalogu pise, da imajo vsi motorji “Turbinski polnilnik z variabilno geometrijo”.
Je to spet kaka napaka ali so vgradili VGT tudi v bencinski motor?

meganer
2 leta 7 meseci nazaj

Tudi cena se je dvignila …..

Vitara ima pri avtomatiki za isti denar še 4×4

Nisem si mislil, da bo Dacia dražja od Butare.

wildbliw
2 leta 7 meseci nazaj

Res lepo spredenan je 24 k€. Za ta denar pa dobiš že zares lopo opremljenega Tourana. Poleg tega, da imaš s tem avto višjega kakovostnega ranga, imaš avto, ki je v vsakodnevni uporabi bistveno bolj uporaben. Potem pa naj vsak sam razmisli, kolikokrat se poda v ekstreme.

tha_man
2 leta 7 meseci nazaj

Lušten, žal pa ni več meni zanimive verzije 1.3 TCe s 4×4 pogonom…

Bucko99
2 leta 7 meseci nazaj

a je to možno da ni bencinarja 4×4 ?

meganer
2 leta 7 meseci nazaj

Avtomatika in 4×4

Bucko99
2 leta 7 meseci nazaj

hoces rect avtomatika+bencin , ali rocni+dizel+4×4 ? Razen ce so pri 1.3 TCe 150 EDC pozabili dopisat 4×4 ?

meganer
2 leta 7 meseci nazaj

Vtipkaš dacia.si in imaš en kup podatkov.

 
Škoda Enyaq Coupé iV združuje eleganco in učinkovitost
Pričetek gradnje prvega obrata za proizvodnjo sintetičnih goriv