Novice

Poletna osvežitev Dacie Duster

Dacia je v okviru prenove sredi življenskega cikla predstavila osveženo različico priljubljenega modela Duster.

Prenova je modelu športnega križanca prinesla sodobnejšo podobo v skladu s trenutnimi oblikovalskimi smernicami znamke, ki so bile predstavljene ob uvedbi prenovljenega modela Sandero. Spremembe izražajo evolucijo oblikovalskega jezika in modelu Duster prinašajo novo zasnovo sprednjih žarometov v obliki črke Y ter spremenjeno podobo prednje maske, ki bo zasijala v kromu. Nov svetlobni podpis bodo zagotavljale dnevne luči Ecoled ter smerniki s tehnologijo LED. Poleg svežega odtenka oranžne barve Duster dobiva še bolj aerodinamično oblikovana 16- in 17-palčna platišča ter zasnovo zadnjega spojlerja za boljšo aerodinamiko in večjo učinkovitost v primerjavi z aktualno različico.

Osvežitve je bila deležna tudi notranjost, ki ob kvalitetnejših materialih dobiva novo centralno konzolo s pomičnim sredinskim preklopnim naslonjalom za roko ter možnostjo izbire med dvema multimedijskima sistemoma. Pri obeh bo za podajanje informacij na voljo 8-palčni zaslon na dotik, dodana pa tudi povezljivost s sistemoma Apple CarPlay in Android Auto in možnost glasovnega upravljanja telefona (oprema Media Nav bo vključevala še navigacijo). Novo je tudi oblazinjenje sedežev, ki ponujajo boljšo ergonomijo in več udobja.

Tudi prenovljeni Duster še naprej ostaja vsestranski in pri izvedbi s štirikolesnim pogonom izraža svoj terenski značaj, vozniku pa bo v pomoč sistem 4×4 Monitor, ki na osrednji zaslon pošilja različne vrste informacij, povezanih s terensko vožnjo. V odvisnosti od izbranega paketa opreme bo vozniku na voljo vrsta asistenčnih sistemov (ADAS), ki med drugim vključujejo novo generacijo sistema ESC, tempomat z upravljanjem na volanu, opozarjanje na mrtvi kot, pomoč pri parkiranju ter sistem Multiview, ki s pomočjo štirih kamer vozniku posreduje informacije o okolici vozila.

Novost pri pogonskih opcijah bo možnost izbire močnejšega bencinskega motorja TCe 150 v kombinaciji s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom EDC in dvokolesnim pogonom. S pogonom na sprednji kolesni par bodo na voljo še bencinski TCe 90 in TCe 130 v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ter TCe 150 s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in pogonom na vsa štiri kolesa. Dizelski dCi 115 bo na voljo s štirikolesnim ali dvokolesnim pogonom, Dacia pa pri novem modelu Duster ponuja še različico ECO-G, ki dodaja pogon na plin in bo na voljo pri celotni paleti bencinskih motorjev.

Prenovljeni Duster naj bi bil v Sloveniji kupcem na voljo letošnjo jesen, cene pa naj bi se pričele pri 13.990 evrih za različico Dacia Duster Essential TCe 90.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Dacia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Peugeot 308 SW je atraktiven kompakten karavan
Nova oblikovalska okrepitev za znamko Alfa Romeo