Novice

Prvi dan na dirkališču za avtonomna vozila

V Veliki Britaniji pripravljajo prvi »track day« oziroma dan na dirkališču za avtomobile, ki se ponašajo s funkcijo samodejne vožnje. Omenjeni dogodek bo na sporedu meseca novembra v bližini Leicesterja.

Dan na dirkališču, namenjen samodejno vozečim avtomobilom, bo potekal na progi dirkališča Bruntingthorpe Provin Ground. Za ljubitelje in manjše proizvajalce, ki razvijajo tovrstna vozila, bo predstavljal idealno priložnost za testiranje prototipov in praktičen temeljit preizkus v varnem okolju zaprtega dirkališča. Ravno slednji imajo namreč nemalo težav pri pridobivanju soglasij za preizkušanje svojih vozil na javnih cestah.

Tovrstni dogodki pod okriljem Innovate UK naj bi kasneje potekali tudi v Franciji in Avstriji, z njimi pa organizatorji želijo spodbujati razvoj samodejno vozečih vozil. Alex Lawrence-Berkeley, soorganizator omenjenega dogodka v Veliki Britaniji, ob tem dodaja, da gre pri tehnologiji avtonomnih vozil za relativno mlado znanstveno disciplino, ki združuje različne stroke, dogodki pa naj bi združili in zbližali strokovnjake ter jim pomagali pri razvoju znanja in pridobivanju izkušenj, da bodo lahko prestopili naslednji mejnik v razvoju produktov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autocar. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Zakaj se znak Rolls Royce ne loči od avtomobila?
Posledice Brexita: PSA že dviguje cene

Več vsebin

Novice

Prvi dan na dirkališču za avtonomna vozila

Novice

Renault Symbioz: avtonomna, električna in povezljiva mobilnost prihodnosti

Novice

Continental je izdelal prototip avtonomnega mestnega vozila prihodnosti

Novice

Volkswagen s povsem avtonomno vozečimi vozili na cestah že leta 2021

Novice

Kdo vse parkira na mestih za invalide?

Novice

Novi Chery na uradnih skicah

Novice

Renault Alaskan na slovenskih cestah, a le za predstavitev

Novice

Citroën se osredotoča na avanturizem in prosti čas