Novice

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake nadgrajuje stil z uporabnostjo

Po januarski prestavitvi limuzinsko-kupejevske izpeljanke novega CLA-ja je Mercedes-Benz zdaj potegnil zadnjo tančico skrivnosti še z njene, recimo ji, karavanske izpeljanke.

Novinec je v primerjavi s predhodnikom zrasel v dolžino za 48 mm, kar 53 mm v širino, izgubil 2 mm v višino, medosna razdalja pa je pridobila 3 dodatne centimetre. Podobno je tudi oblikovno Shooting Brake nadaljevanje zgodbe, začete s predhodnikom. Všečno zašiljeno in kupejevsko silhueto avta do stebrička B so oblikovalci za njim nadgradili z do stebričkov D podaljšano streho, pod njo vdelanimi dodatnimi prtljažnimi litri in prilagodljivostjo karavanov. Slednjo zaznamujejo zložljiv zaslon zadnje klopi, ki lahko z osnovim prtljažnikom tvori povsem ravno površino. Samega prtljažnika je v osnovi zdaj 505 litrov (prej 495 litrov), nad zadnjo klopjo pa je zaradi sorazmerno višje postavljene strehe kot pri »kupeju« CLA, tudi več prostora za glave potnike.

Zaradi aerodinamično manj ugodne karavanske zasnove karoserije je njen količnik zračnega upora zrasel s kupejevih izredno ugodnih 0,23 na še vedno za karavane gladkih 0,26. Paleta pogonskih sklopov bo s časom polna bencinskih in dizelskih izpeljank, na njenem vrhu pa naj bi bil, do prihoda kakšne našpičene različice AMG, CLA 250. Slednjega bo gnal dvolitrski turboštirivaljnik z 225 KM, pripet na 7-stopenjski dvosklopkovni menjalnik 7G-DCT.

Začetek prodaje novinca je napovedan za september 2019.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com in Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Alfa Romeo Tonale je koncept kompaktnega križanca s hibridnim pogonom
Kiin pogled v električno prihodnost