Novice

Renaultova razkritja na avtomobilskem salonu v Parizu

Francoska znamka na svojem razstavnem prostoru poleg oblikovalskih študij in razstavnih prototipov predstavlja tudi svoj avatar.

Pri Renaultu so pariški avtomobilski salon s pridom uporabili za predstavitev vrste novosti. Svetovni javnosti so prvič pokazali koncept 4Ever Trophy, za katerega so navdih poiskali v bogati zgodovini legendarnega modela Renault 4 in razkriva sodobno električno gnano interpretacijo te avtomobilske ikone, novi Kangoo E-Tech Electric ter težko pričakovani R5 Turbo 3E, ki kot električna reinkarnacija športnih različic modelov Renault 5 Turbo in Renault 5 Turbo 2 nadaljuje zgodbo.

Na avtomobilskem salonu v Parizu je svetovni javnosti prvič na ogled tudi novi športni terenec Renault Austral, ki se z vstopom v segment C postavlja ob bok modeloma Mégane Conquest (oziroma Arkana) in Mégane E-Tech Electric. Kot prvi Renaultov model je zasnovan na tretji generaciji konstrukcijske osnove CMF-CD in uvaja novo različico bolj zmogljivega hibridnega pogonskega sklopa E-tech Full Hybrid.

Novi Kangoo E-Tech Electric po petindvajsetih letih obstoja in 4 milijonih prodanih primerkov tega modela širom sveta, nakazuje njegovo električno prihodnost. Na voljo bo z električnim pogonskim sklopom moči 90 kW (120 KM) v kombinaciji z baterijo kapacitete 45 kWh in 285 kilometri dosega z enim polnjenjem.

Na razstavnem prostoru francoskega avtomobilskega proizvajalca so obiskovalcem predstavili še prototip vozila za prosti čas Kangoo Hippie Caviar Motel in oblikovalsko študijo Scénic Vision, ki postavlja osnove trajnostne prihodnosti. Ob bok so jima postavili še koncept R5 Prototype, ki nadaljuje zgodbo osnovne različice modela Renault 5 ter Mégane E-Tech Electric, ki kot prvi model nove generacije Renaultovih električnih vozil odpira novo poglavje elektrifikacije pri Renaultu.

Uporabnikom Renaultovih električnih vozil bo kmalu na voljo tudi Reno – počlovečeni sovoznik nove generacije, ki bo skrbel za varnejšo in izboljšano vožnjo z električnim vozilom. Reno je plod sodelovanja podjetij Renault in Cerence, ki sta združili moči z namenom izboljšanja vozniške izkušnje preko interakcije med voznikom in vozilom. Novi digitalni sovoznik bo vgrajen v povezljiv multimedijski sistem OpenR Link, uporabnikom pa bo na voljo z novo generacijo Renaultovih električnih vozil v letu 2024.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Električni Jeep Avenger
V Parizu predstavljen tudi enooki Manifesto