Novice

Suzuki v Pariz z dvema zanimivima novostma

Suzuki bo konec septembra na avtomobilskem salonu v Parizu predstavil dve pomembni novosti – naslednjo generacijo majhnega križanca Ignis in prenovljeni SX4 S-Cross.

Dediščina Suzukijevega oblikovanja, ki izvira iz dolgolete zgodovine proizvodnje kompaktnih avtomobilov, se prenaša naprej in ponovno oživlja z modelom Ignis. Japonski proizvajalec vozil je s konceptom iM-4 malega križanca napovedal na ženevskem avtomobilskem salonu, kasneje pa je predprodukcijski model Ignisa pokazal v Tokiu, kjer mu je ob bok postavil še terensko navdahnjeni koncept Ignis Trail Concept.

Ko bo naslednje leto zapeljal v prodajne salone, se bo v najmanjšem segmentu A pridružil modelu Celerio in predstavljal neposredno konkurenco Fiatu Pandi. Tam sicer že imajo predstavnika, štirikolesno gnanega Jimnyja, ki pa ostaja prva izbira najbolj zahtevnih kupcev, ki se podajajo tudi na brezpotja. Z vstopom v novo generacijo se je Ignis preselil na novo togo, lahko arhitekturo nove generacije ter je opremljen s kompaktnim motorjem SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), ki zagotavlja dodatno pogonsko moč s pomočjo elektromotorja in učinkovitega polnjenja baterije. Vse to omogoča odličen izkoristek in učinkovito porabo goriva, a ne na škodo dobrih zmogljivosti.

Drugi model, ki bo na Suzukijevem razstavnem prostoru pobral največ pogledov, bo kozmetično prenovljeni SX4 S-Cross. Bolj agresivna, mišičasta zasnova sprednjega dela in izpopolnjena kakovost v notranjosti naj bi temu križancu izklesali še močnejši in bolj prefinjen značaj. Obstoječi 1.6-litrski bencinski motor bosta nadomestila motorja z direktnim vbrizgom 1.0 in 1.4 BoosterJet.

Avtomobilizem.com (Vir: Suzuki, Carscoops. Foto: Suzuki.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Večje število avtonomnih Fordov bo na cestah že leta 2021
Volkswagnov športni terenec na Amarokovi osnovi