Novice

Volvo tudi uradno razkril V60 Cross Country

Približno dvajset let po iznajdbi tako imenovane »podeželske« niše vozil je na osnovi karavanskega V60 Volvo zdaj razkril čisto novo različico V60 Cross Country.

Kot je že dolga leta značilno za Cross Country izpeljanke, ima tudi ta povečan odmik od tal in sicer za kar 75 milimetrov. Njegove izboljšane terenske vozne lastnosti poudarjajo vizualni dodatki iz nelakirane plastike v spodnjem delu obeh odbijačev, na pragovih in na obrobah blatnikov.

Na pogled poudarjenemu terenskemu značaju pritiče tudi štirikolesni pogon, zato so ga Švedi seveda primaknili serijsko v vseh različicah. Sprva bosta na voljo sicer samo motorizaciji T5 in D4, a Volvo napoveduje, da se jima bosta v kratkem pridružili še hibridna in priključno hibridna izvedenka.

V kabini V60 Cross Coutry ostaja do zadnje malenkosti identičen »cestnim« verzijam, serijsko pa je poleg že v osnovi obsežnega nabora varnostno-asistenčnih pripomočkov in sistemov založen še z za terence značilnim pomočnikom za nadzorovan spust po klancu (Hill Descent Control) ter posebnim »off-road« režimom, ki relevantne avtomobilske sisteme prilagodi potepanju po manj urejenih terenih.

Volvo zaenkrat še molči o cenah, a najbrž ne bomo zgrešili preveč z ugibanjem, da se bo vse skupaj začelo pri okoli 45.000 evrih.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoexpress, Carscoops. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Volvo tudi uradno razkril V60 Cross Country"


RedBaron
5 leta 6 meseci nazaj

Zunaj zelo lep… znotraj pa malo manj…

JG2
5 leta 6 meseci nazaj

Dragi božiček, letos sem bil še posebej priden….:)

 
Mercedes-Benzov razred B bo predstavljen v Parizu
Načrtovane menjave v vodstvu Daimlerja