Predstavitve

Prvi studijski nastop

Porsche 911: slovenska predstavitev

Včasih so predstavitve novih modelov na našem trgu tudi statične. To je morda vsaj do neke mere razumljivo v primeru premiere osme generacije Porscheja 911, ki nas je tokrat – ob 9:11 – pričakal pod reflektorji v filmskem studiu.

Kadar se nad enim modelom navdušuje tako številna publika, je seveda jasno, da gre za neke vrste legendo. In Porsche 911 to zagotovo je, navdušenje nad njim pa je nenazadnje razvidno tudi iz naših številnih objav v preteklih letih.

V tem pogledu smo tudi na našem portalu komaj čakali na prve informacije ob razkritju ter vam konec lanskega novembra podrobno predstavili vse značilnosti in novosti serije 992, kot so pri proizvajalcu interno označili osmo iteracijo modela 911:

Porsche 911 (13)

  • spremembe videza zunanjosti: širša kolesna ohišja, zadek poudarja vitki srednji del vozila, spredaj za 45 mm širši, nova žarometa v tehniki LED, vtisnjena poglobitev pokrova motorja, širši (variabilno pomični) zadnji spojler, ozek svetlobni pas na zadku;
  • karoserija je v večjem delu izdelana iz aluminija;
  • prečiščena notranjost, sredinsko pred voznika nameščena dva merilnika ter zaslon za prikaz ostalih najpomembnejših podatkov, 10.9-palčni zaslon na dotik sistema Porsche Communication Management (PCM), kompaktna stikalna enota s petimi tipkami za neposreden dostop do najpomembnejših funkcij avtomobila;
  • storitve povezljivosti ter druge funkcije, ki slonijo na komunikaciji voznika ali vozila z okolico, aplikacije Road Trip, 360+ in Impact;
  • serijsko: funkcija Wet Mode, ki glede na stanje cestišča ustrezno prilagodi nastavitve regulacijskih sistemov in opozori voznika, asistenca za opozarjanje in zaviranje na podlagi informacij kamere, ki prepozna nevarnost trčenj ter potrebi sproži zaviranje v sili;
  • opcijsko: pomočnik za nočni vid s termokamero;
  • šestvaljni bokserski motor s turbopolnilnikom v modelih Carrera S in Carrera 4S razvije 331 kW (450 KM).

Porsche 912 (2)V Ljubljani so novincu ob bok postavili enega od predhodnikov serije 912, ki je hkrati svojevrstna posebnost v zgodovini modela 911 in smo mu pred časom namenili tudi enega izmed člankov v seriji Poklon legendi. Med drugim pa smo celotno zgodovino Porscheja 911 obnovili tudi v posebnem prispevku, ki je bil objavljen v dneh pred prihodom (zdaj že) aktualne generacije.

Za konec le še cene. V primerjavi z nemškimi so seveda občutno višje, začenjajo se pri 147.171 evrih za 911 Carrera S PDK. Ostale cene najdete na tej povezavi.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

14 komentarjev za "Prvi studijski nastop"


maniaxxx
8 meseci 6 dni nazaj

Kia vrača pozdrave za sprednje DRL, Auspuhi so pa tudi že bili videni drugje…ne vem, sej je sposoben avto to, ampak mene en gane nič bolj kot en golf, niti najmanj strasti in duše ni v tem avtu ZAME.

Firediver
8 meseci 7 dni nazaj

No, takemu avtu naj najprej vgradijo omejevalec hitrosti, pa da vidimo, če ga bo sploh kdo še kupil za vožnjo po “civilnih” cestah.
Na dirkališče pa si marsikateri cestni dirkač niti ne upa, ker mu zmanjka poguma.

Bucko99
8 meseci 8 dni nazaj

In kdo kupi tak avto potem pri nas, glede na to da je v DE cenejši nakup in registracija ?

VW-T4
8 meseci 7 dni nazaj

Jaka smo mi europa…lahko 30 let nazaj ni bilo možno uvozit pametnega avta… ampak tudi danes ni nič drugače….

frgo
8 meseci 8 dni nazaj

a misliš, da so hudi avti z nemškimi pa slovaškimi tablicami zaradi turistov?

rhino
8 meseci 7 dni nazaj

Saj ravno to je Bucko99 mislil.
Zakaj bi pri nas kupil 911 za 200k€, ce ga lahko v Nemciji za 150k€

frgo
8 meseci 7 dni nazaj

jaz bi glede tega povprašal veleumno državo, ki ji davki ne dišijo oz. ji dišijo samo davki tistih, ki nimamo

JG2
8 meseci 7 dni nazaj

Pa še kako ji dišijo davki, samo s peškami se ne ubadajo (še):
https://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/furs-lani-pobral-vec-kot-milijardo-evrov-dajatev-vec-kot-leta-2017.html
Očitno kar obvladajo svoj posel bi rekel.

frgo
8 meseci 7 dni nazaj

Govora je o davku na luksuz, ki je neumnost in za državo popolna izguba. Izgubo pa nadomestimo pošteni državljani.

Locher
8 meseci 6 dni nazaj

@frgo: davek na luksuz ni neumnost. Samo država se še ni naučila dovolj otežiti življenja tistim, ki se izogibajo plačevanju (davčne oaze in vse ostalo). Saj bodo, se hitro učijo, če je treba kje kaj pobrati.

Ko bo politična volja, bo tudi davčnim oazam odklenkalo. Poudarjam, ko.

frgo
8 meseci 6 dni nazaj

Davčne oaze nimajo ničesar z nakupom in registracijo takega porscheja v Nemčiji ali na Slovaškem. Vse popolnoma legalno, država pa pri vsakem izgubi vsaj DDV in cestnino. Strošek vsega skupaj približno 6 jurijev, kar je drobiž v primerjavi z recimo 50 jurji, ki bi jih za nič vzela država.

Locher
8 meseci 6 dni nazaj

@frgo: vem,da ne. Ima pa koncept. Poglej, kako so imeli Italijani politično voljo in podobno stvar zrihtali ob meji. Ko bo interes, bodo naredili pri nas enako.

Jokcanje, da bi vzela država, je smešno. Pa naj gre tja, kjer ima registriran avto in bo prišparal še več.

Locher
8 meseci 7 dni nazaj

Če se greš take igrice, samo pokažeš, da si wannabe. Italijani na mejnem območju že delajo red.

mrtwelvetrees
8 meseci 8 dni nazaj

V naslednjem življenju, ko bom “tajkun” ….

 
Lady Rover
Prvi od mnogih