Novice

Volvo preko Snapchata napoveduje nova V40 in XC40

Volvo preko socialnega omrežja Snapchat draži s fotografijo koncepta, ki napoveduje modela V40 in XC40.

Volvo uradno še ni potrdil, kaj točno napovedujejo fotografije, vendar so za prihodnji teden potrdili prihod dveh novih konceptov. Oba slonita na arhitekturi CMA, ki jo je Volvo razvijal skupaj s svojim lastnikom Geelyem in bo osnova za vse manjše modele. CMA s svojo zasnovo dovoljuje napad na premijski trg, a hkrati omogoča večjo profitabilnost in večjo širino družine Volvo 40.

Volvo je za razkritje prvih podatkov nepričakovano uporabil socialno omrežje Snapchat, kar odraža ciljno usmerjenost dveh novih modelov, ki bosta z manjšimi dimenzijami in nižjo ceno v večini nagovarjala mlajše kupce.

Zaenkrat je s fotografij razvidno le, da novinca sledica oblikovalski filozofiji, ki so jo začrtali z modeli XC90, S90 in V90. Prepoznavno ”Thorovo kladivo” oblike dnevnih žarometov LED napoveduje nov udaren videz za najmanjšega člana nove družine. Pod pokrovom motorja novega V40 in XC40 se bodo skrivali tri- in štirivaljni agregati, ki jih bo dopolnil še priključni hibrid. Vse glasnejše so tudi govorice o prihodu povsem električne verzije.

Zaradi vse večje priljubljenosti športno terenskih vozil oziroma vozil s terenskimi poudarki, bo leta 2017 prvi na ceste zapeljal XC40 in se zoperstavil Infinitiju QX30 ter Mercedes-Benzu GLA. Kmalu bo paleto dopolnil še V40, ki bo napadel prodajne številke Volkswagen Golfa in Audija A3.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volvo preko Snapchata napoveduje nova V40 in XC40"


JG2
7 leta 11 meseci nazaj

Tole pa obeta.

 
Fiatov škorpijon z več moči in prenovljenim videzom
Z Land Roverjem bo možno tudi telefonirati