Novice

Audi Q7 tudi kot priključni hibrid TFSIe

Po osvežitvi modela, ki so jo Nemci namenili Q7, je slednji dobil tudi dodatno opcijo motorizacije. No, pravzaprav sta ti kar dve, šibkejša Q7 55 TFSIe in močnejša Q7 60 TFSIe.

Skupen obema je trilitrski agregat V6 TFSI, ki ponuja v uporabo največ 340 KM in 450 Nm navora. Temu dodaten elektromotor v izpeljanki 55 TFSIe pomaga do skupne sistemske moči 381 KM in 600 Nm, v močnejšem 60 TFSIe pa do največ 450 KM in 700 Nm. Prvi pospešuje do hitrosti 100 km/h 5,9 sekund, drugi pa 5,7 sekund, največja hitrost obeh je elektronsko omejena na 250 km/h, izključno na elektriko pa se zmoreta oba voziti najhitreje 135 km/h. Baterija 17,3 kWh naj bi obema omogočala največ 43 kilometrov vožnje lokalno brez emisij CO2 (WLTP). Po WLTP režimu meritve znaša poraba tri litre na 100 prevoženih kilometrov, emisija CO2 pa je 64 do 69 g/km.

Priključni hibridni izpeljanki pogona so lastni še dodatni režimi delovanja. Ti obsegajo poleg že poznanih tudi EV za strogo električni pogon in dva hibridna, Auto ter Hold. Prvi je popolnoma samodejno delujoč hibridni pogon, ki prepleta elektriko in bencin na najbolj gospodaren način. Režim Hold ob vklopljeni navigaciji načrtno ohranja napolnjenost baterije na odprtih cestah za potrebo vožnje na elektriko znotraj mest. Posebnost hibridnega sistema naj bi bil tudi način »prostih koles« (angleško freewheeling). Pri njem sistem mehansko izklopi bencinarja iz pogona z namenom bolj učinkovite rekuperacije kinetične energije med iztekanjem vozila. Audi obljublja, da naj bi pri tem generiral do največ 25 kilovatov energije, čeravno nam manjkajo pogoji pri katerih je moč to količino energije povrniti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Razkriti prvi obrisi novega Mercedes-Benza GLA
Jaguarjev I-Pace z več dosega