Novice

Razkriti prvi obrisi novega Mercedes-Benza GLA

Premierno razkritje novega modela GLA je predvideno v tem tednu, Mercedes-Benz pa nam je že pred tem predstavil nekaj podrobnosti.

Druga generacija križanca GLA v primerjavi z obstoječim modelom deluje bolj proporcionalno, saj naj bi bil več kot 10 cm višji in nekoliko krajši od trenutnega modela, kar naj bi še poudarilo videz, značilen za športne terence. Kljub še ne popolnoma razkritemu videzu zunanjosti je iz predstavljenega razvidno, da so Mercedes- Benzovi oblikovalci tudi pri zasnovi novega modela delovali v skladu s trenutnimi smernicami znamke in poudarkom na nekoliko ostrejših linijah.

Tudi zasnova notranjosti glede na predstavljeno fotografijo sledi enaki filozofiji, saj so, glede na videno, ventilacijske šobe, volan in digitalna instrumentna plošča podobni kot v ostalih aktualnih modelih, na voljo pa naj bi bil tudi multimedijski sistem MBUX. Verjetno ni potrebno poudarjati, da bo, podobno kot v ostalih modelih kompaktnega razreda, večjo varnost in pomoč vozniku zagotavljalo obilje najsodobnejših asistenčnih sistemov.

Zaenkrat so pri Mercedesu še skrivnostni glede ostalih podrobnosti, najverjetneje pa naj bi si novi GLA delil nekaj delov notranjosti z drugo generacijo modelov CLA, GLB, novim razredom B in limuzinsko različico razreda A. Vsi zgoraj omenjeni modeli so zasnovani na osnovi prednjega pogona z možnostjo nadgradnje na štirikolesni 4-Matic, pogonski sklop vstopnega modela pa naj bi predstavljal turbinsko podprt 2,0-litrski štirivaljnik. Kasneje naj bi v ponudbo prišli še močnejši pogonski sklopi, vključno s priključnim hibridom.

Nova generacija modela GLA bo na spletni platformi Mercedes Me premierno predstavljena 11. decembra ob 14. uri, prvič izključno preko spleta.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Oblikovalski oddelek Volkswagna z novimi okrepitvami
Audi Q7 tudi kot priključni hibrid TFSIe