Novice

BMW i Vision Dee ponuja vpogled v električno prihodnost modelov serije 3

Bavarska znamka je na sejmu potrošniške elektronike CES predstavila futurističen koncept električne limuzine.

BMW i Vision Dee se po velikosti postavlja ob bok modelom serije 3 in naj bi, v digitalni obliki, trkal na čustva njegovih uporabnikov, kar namigujejo že z imenom (DEE – Digital Emotional Experience). Pri zasnovi zunanjosti so se pri znamki BMW osredotočili predvsem na digitalno izkušnjo s čistimi linijami ter prirejenimi značilnimi elementi modelov nemškega avtomobilskega proizvajalca. Najnovejša različica e-črnila (E-Ink) omogoča široko paleto barvnih kombinacij karoserije, saj naj bi bilo moč 240 segmentov zunanjosti obarvati v 32 barvnih odtenkov.

Preprost oblikovalski pristop se nadaljuje tudi v notranjosti predstavljenega koncepta s posebnim volanom, po besedah predstavnikov znamke BMW pa zasnova kabine zagotavlja nemoteno vožnjo in uživanje v digitalni izkušnji, ki dodatno poudarja veselje do vožnje. V konceptu i Vision Dee prvič predstavljajo novo tehnologijo prikazovalnika na vetrobranskem steklu, ki vsebine razporeja preko celotne površine vetrobranskega stekla in bo po letu 2025 na voljo v njihovih novih modelih, zasnovanih na osnovi platforme Neue Klasse.

Po besedah vodje oblikovalcev pri bavarski znamki, Adriana van Hooydonka, želijo s konceptom i Vision Dee prikazati brezšivno integracijo z digitalnim življenjem posameznika, avtomobil pa postane zaupanja vreden sopotnik. Dodaja še, da s takšnim pristopom avtomobil postaja vstopna točka v digitalni svet, seveda pod brezpogojnim nadzorom voznika.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "BMW i Vision Dee ponuja vpogled v električno prihodnost modelov serije 3"


drugmirko
8 meseci 28 dni nazaj

lajkam… ne tolko dejanski izgled ampak preprosto enostavnost in nekomplicirano funkcionalnost… ker je kot en tak “high-tech Cactus”…

 
Novosti evropskih proizvajalcev v Las Vegasu
Sony in Honda z novo znamko Afeela