Novice

BYD prihaja v Evropo z znamko Denza

Kitajski proizvajalec električnih vozil bo znamko Denza predstavil na septembrskem salonu IAA Mobility v Münchnu.

Znamka  Denza je plod sodelovanja družbe BYD z nemškim avtomobilskim proizvajalcem Mercedes-Benz, ki ima trenutno v lasti 10-odstotni delež. Denza sicer predstavlja eno pomembnejših znamk pod okriljem podjetja BYD na Kitajskem, njeni modeli pa se uvrščajo med modele znamke BYD in modele prestižnejše znamke YangWang.

Prihod znamke Denza v Evropo se začenja s premiero na jesenskem salonu mobilnosti IAA v Münchnu, kjer nameravajo predstaviti enoprostorski model D9. Baterijsko gnan električni enoprostorec s sedmimi sedeži naj bi v Evropi postal rival Mercedes-Benzovemu razredu V in pred kratkim predstavljenemu Lexusu LM. Točen datum pričetka prodaje modelov znamke Denza še ni razkrit, najverjetneje pa lahko več informacij pričakujemo po septembrski premieri.

Znamka BYD bo sicer v Münchnu pokazala še električno limuzino BYD Seal, ki se bo na evropskem trgu pridružila športnemu terencu Tang, limuzini Han ter kompaktnemu križancu Atto 3. Kupci bodo lahko izbirali med dvema različicama – Comfort bo na voljo z baterijo BYD Blade s kapaciteto 71,8 kWh in dosegom 420 km, različica Design pa bo imela baterijo kapacitete 87 kWh in 500-kilometrski doseg z enim polnjenjem. Do konca leta bosta evropskim kupcem na voljo še model Dolphin in športni terenec Seal U, ki bo najverjetneje predstavljen sočasno z limuzinskim modelom Seal.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonew Europe.    Foto: BYD.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bi Dacia lahko postala cenovno dostopnejši Jeep?
Xiaomi korak bliže pričetku proizvodnje električnih vozil