Novice

Dacia Jogger se seli v Maroko

Dacia namerava, zaradi pričakovanega začetka proizvodnje svojega novega športnega terenca, preseliti proizvodnjo Joggerja iz Romunije v Maroko.

Dacia se pripravlja na razkritje in začetek proizvodnje svojega novega športnega terenca iz segmenta SUV-C. Kot so sklenili, bodo srednjeveliki športni terenec, ki bo slonel na konceptu Bigster, proizvajali v tovarni Mioveni v Romuniji. Ker v tovarni ne morejo hkrati izdelovati dveh prodajno močnih modelov, bodo v drugi polovici prihodnjega leta proizvodnjo Joggerja preselili v tovarno Tanger v Maroku.

V Maroku proizvajajo Sandero

Proizvodnjo v tovarni v Tangerju so zagnali leta 2012 in trenutno tam izdelujejo najbolje prodajani avto v Evropski uniji v letošnjem januarju – to je Sandero. Ker se bo proizvodnja Joggerja preselila v Maroko, bo v Romuniji lahko ostala proizvodnja Dusterja – tudi prihodnje leto, ko bo na ceste zapeljala njegova nova generacija.

Pri Dacii se obenem pohvalijo, da je tovarna v Tangerju tovarna z ničnim ogljičnim odtisom in ničnimi odplakami industrijskih tekočin. Tovarna Tanger je opremljena za proizvodnjo modelov na konstrukcijski osnovi CMF-B. “Dacia je dve leti po predstavitvi strateškega načrta Renaulution uspešno zaključila fazo temeljite preobrazbe s prenovo celotne ponudbe, uvedbo nove celostne podobe in okrepitvijo ponudbe elektrificiranih avtomobilov. Odslej smo osredotočeni na ofenzivo v segmentu C, temu primerno razvijamo industrijski načrt in ob tem še naprej ostajamo zvesti našim temeljnim vrednotam: kupcem ponujati bistveno z najboljšim razmerjem med uporabno vrednostjo in ceno,” je ob tem dogodku povedal Denis le Vot, generalni direktor znamke Dacia.

Avtomobilizem.com (Vir: Dacia, Foto: Peter Humar)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai zaenkrat ohranja fizične gumbe
Explorer je prvi Fordov e-SUV