Novice

Dacia s Sanderom in Sanderom Stepway ohranja status dostopnega avtomobila

Tretja generacija prinaša novo definicijo modelov Dacia Sandero in Sandero Stepway, ki naj bi ob ugodni ceni še naprej ostala sodobna avtomobila, osredotočena na resnične potrebe svojih kupcev.

Dacia je poskrbela za korenito prenovo prodajnih uspešnic Sandero in Sandero Stepway, pa tudi modela Logan, ki ga na slovenskem trgu zaradi pomanjkanja zanimanja za ta segment ne nameravajo več tržiti. Že na prvi pogled pri obeh modelih opazimo bolj odločen in sodoben videz zunanjosti, nova prednja in zadnja svetila pa uvajajo svež svetlobni podpis znamke Dacia v obliki črke Y.

Novi Sandero s poudarjenimi linijami in oboki blatnikov izžareva močan značaj ter poudarja vtis čvrstosti, kljub omejenim zunanjim merah pa ob prenovljenih razmerjih nudi še več prostora v notranjosti. Ob tekočih karoserijskih potezah in bolj položnemu vetrobranskemu steklu s širšima kolotekoma deluje nižje in bolj agresivno v primerjavi s predhodnikom. Sandero Stepway je v novi generaciji še bolj prepoznaven, saj ga spredaj definira njemu lasten rebrast in bolj usločen pokrov motorja, ki sovpada z oblikovnimi elementi iz sveta križancev. Robustnejši značaj poudarjajo še večji odmik od tal, strešni nosilci, ki se lahko preobrazijo v strešni prtljažnik, ter zajetne obrobe kolesnih obokov in spodnjega dela vrat s posebno teksturo, z zaščitno oblogo pa sta na spodnjem delu zaščitena tudi sprednji in zadnji odbijač.

Nova generacija prinaša tudi prenovljeno notranjost obeh modelov, ki naj bi še naprej ohranjal izjemno prostornost glede na zunanje mere. Nova armaturna plošča je narejena iz kvalitetnejših materialov ter ima še bolj poudarjeno ergonomijo, ki jo lahko opazimo tudi pri preoblikovanem voznikovem sedežu z več možnostmi nastavitev. Na voljo bo nov sistem Media Control, ki omogoča upravljanje z radijskim sprejemnikom, navigacijsko napravo in telefoniranjem neposredno na pametnem telefonu, ki ga namestimo na poseben nosilec na vrhu armaturne plošče. Sistem Media Control lahko dopolnjujeta napravi Media Display in Media Nav z lastnim zaslonom na sredini armaturne plošče. Za varnost je poskrbljeno s šestimi serijsko vgrajenimi varnostnimi blazinami ter asistenčnimi sistemi, vključno s serijskim naprednim sistemom za pomoč pri zaviranju v sili (AEB) ter sistemom za klic v sili eCall.

Motorno paleto naj bi poleg pogonskega sklopa na bencin in avto plin ECO-G sestavljali le bencinski motorji, prvič pa bodo na voljo tudi v kombinaciji s samodejnim menjalnikom CVT.

Novi Sandero in Sandero Stepway naj bi v skladu s filozofijo znamke ohranila status dosegljiva avtomobila z najboljšim razmerjem med uporabno vrednostjo in ceno, na slovenskem trgu pa bosta na voljo januarja prihodnje leto.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Dacia.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Dacia s Sanderom in Sanderom Stepway ohranja status dostopnega avtomobila"


mrtwelvetrees
3 leta 6 meseci nazaj

Električna ročna ? In aktivni tempomat ?! WTF ?! 🙂

meganer
3 leta 6 meseci nazaj

Pa navi, strešni nosilci obenem še prečni nosilci, ….. CVT, klic v sili, tovarniški plin ….. ja tudi Dacia gre konkretno gor …

 
Hyundai RM20e je prototip 800-»konjskega« električnega dirkalnika
Priključna hibridnost tudi za Audi A3 Sportback