Novice

Finalisti izbora Evropski avto leta 2019

Pred začetkom avtomobilskega salona v Ženevi, ki bo odprl svoja vrata marca prihodnje leto, bo znan prejemnik nagrade Evropski avto leta. Že sedaj pa je znanih sedem finalistov, ki so se uvrstili v zaključni boj med 38 kandidati.

Žirija 60 avtomobilskih novinarjev iz 23 evropskih držav, med katerimi najdemo tudi slovenskega predstavnika Sebastjana Plevnjaka, bo izbirala naslednika Volvovega športno uporabnega modela XC40, ki je osvojil prestižni naslov v preteklem letu. Izbor za naziv Evropski avto leta (Car of the Year – COTY) sicer poznamo že vse od leta 1964, med zmagovalci pa se je v vsem tem času znašla pisana množica najrazličnejših modelov (npr. Peugeot 3008 leta 2017, Opel Astra leta 2016, Volkswagen Passat leta 2015, Peugeot 308 leta 2014, ipd.).

Med sedmerico finalistov, ki se bodo potegovali za Evropski avto leta 2019 pa so:

Alpine A110

Citroen C5 Aircross

Ford Focus

Jaguar I-Pace

Kia Ceed

Mercedes-Benz razred A

Peugeot 508

Žirija bo med naštetimi finalisti izbrala končnega zmagovalca, ki bo znan 4. marca prihodnje leto, dan pred otvoritvijo avtomobilskega salona v Ženevi.

In kdo je vaš favorit?

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com, Jaguar, Citroen, Peugeot, Renault.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Finalisti izbora Evropski avto leta 2019"


Skyen
5 leta 4 meseci nazaj

A se kaj ve, kaj se je zgodilo s predstavitvijo P508 pri nas? Napovedan je bil jeseni, sedaj pa vidim, da so prestavili na naslednjo pomlad.

5 leta 4 meseci nazaj

Mi ga tudi že čakamo 😉 sem mal preverila, po zadnjih informacijah naj bi bila predstavitev predvidoma sredi januarja, naj bi pa imeli trgovci v mreži že tudi kakšno info več (okvirne cene)

Skyen
5 leta 4 meseci nazaj

Super, hvala za info! 🙂

 
Rivian R1T z električnim poltovornjakom ob bok Tesli
Mercedesov koncept Cooperative razreda S postavlja temelje komunikacije avtonomnih vozil v prometu