Novice

Futuron je najnovejši Kiin avtonomni koncept

Kia je predstavila svoj prvi kupejevski terenec, ki pa še kar nekaj časa ne bo naprodaj. Gre namreč za oblikovno študijo, ki naj bi nakazovala oblikovalske smernice bodočih električno gnanih modelov Kia.

Poimenovali so jo Futuron, kar naj bi bila zloženka besed “future” in “on”, Korejci pa ga opisujejo kot progresivni električni kupe SUV. Njegovo oblikovanje je, kot prikazujejo tudi priložene slike, zelo futuristično, čisto in samosvoje. Kiini oblikovalci so mu namenili novo izpeljanko tigrovega nosu, značilnega elementa prednjih delov korejskih modelov. Le ta je na Futuronu razpotegnjen čez celotno širino avta in vključuje tudi prednja žarometa. Ta dva sta v matrični tehniki LED, njuna grafična podoba množice geometrijskih likov pa se ponovi tudi na zadku koncepta v zadnjih lučeh.

Mersko se oblikovna študija umešča med večje SUV-e, saj meri v dolžino 4,85 metra. Športno-kupejevska silhueta SUV je zagotovljena z razmeroma majhno skupno višino, ki znaša 1,55 metra, notranjo prostornost avta pa mu zagotavlja dolga medosna razdalja, ki meri točno tri metre.

Notranjost koncepta je, poleg prostornosti in futurističnega oblikovanja, dodatno zaznamovana tudi z obilico dnevne svetlobe, ki ima, skozi praktično v celoti iz stekla izdelano ostrešje, prosto pot v kabino. Tam je zaslediti prednja sedeža, ki ju je moč povsem položiti, in tudi volanski drog. Omenili smo, da naj bi bil Futuron avtonomno vozeč koncept, zato volanskega obroča oziroma njegove sodobne različice načeloma v njem ne bi smelo biti. No, Kia pravi, da ima koncept zmožnost četrte ravni avtonomne vožnje, kar pomeni, da je sposoben voziti samostojno samo na določenih, posebej opremljenih cestah in v nadzorovanih okoliščinah. Za vse ostale situacije mora voznik prevzeti nadzor v svoje roke.

Avto naj bi bil baterijsko električno gnan, a nam o samem pogonskem sklopu Korejci niso zaupali prav veliko. Pravijo, da ga sestavljajo štirje elektromotorji, nameščeni neposredno v kolesih (in-wheel). Z njimi uresničen t.i. električen vsekolesni pogon e-AWD pogon naj bi, tako Kia, zagotavljal bliskovito odzivnost na voznikove ukaze ter izredno zmogljivost. Visoko zmogljiva naj bi bila seveda tudi baterija, vgrajena v dno avta. Tam pomaga terensko privzdignjenemu kupeju ohraniti težišče kar se da nizko.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguar Land Rover z novim pristopom k zasnovi armaturne plošče
Škoda razkrila še skice notranjosti nove Octavie