Novice

Gladiator končno tudi na stari celini

Dolgo pričakovani Jeepov poltovornjak, ki ga ponujajo na domačem trgu že skoraj dve leti, naj bi v kratkem našel pot tudi do evropskih prodajnih salonov. Kupcem naj tej strani Atlantika naj bi bila na voljo zgolj turbodizelska verzija, o cenah pa zaenkrat še ni nič znanega.

 

Pri znamki Jeep so svoj povsem nov poltovornjak, ki ga sicer niso imeli v ponudbi že vse od leta 1992, predstavili že pred tremi leti, 4. aprila 2019 pa ponudili domačim kupcem. Kleno terensko vozilo, ki je sicer zasnovano na njihovem najbolj legendarnem modelu Wrangler, naj bi se sedaj končno znašlo tudi med evropskimi kupci, ki pa se bodo morali zadovoljiti zgolj z dizelsko gnano različico.

Pod motornim pokrovom evropskega Jeepovega Gladiatorja bo tako na voljo 3-litrski šestvaljnik Multijet, ki razvije dovolj prepričljivih 264 KM največje moči ter kar 600 Nm navora, za prenos moči pa bo skrbela 8-stopenjska avtomatika. Vse izvedbe bodo obenem opremljene z izjemno zmogljivim sistemom stalnega štirikolesnega pogona Selec-Trac z reduktorjem.

Evropski avanturisti, ki si bodo zaželeli novega Gladiatorja, bodo lahko izbirali med tremi paketi opreme (Sport, Overland in Launch Edition) ter devetimi barvami karoserije. Na voljo pa bo tudi bogat nabor dodatkov Mopar (več kot 200 opcij), s katerimi bodo lahko povsem personalizirali svoje vozilo.

Ob začetku prodajo bodo pri Jeepu ponudili posebno serijo Launch Edition, ki se bo ponašala z bogato opremo (Alpine Premium Audio sistem, 18-palčna platišča, usnjeno oblazinjenje). Cene novega Gladiatorja na evropskih trgih še niso znane, a bodo verjetno precej višje kot v ZDA, kjer se začnejo pri dobrih 33.000 dolarjih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jeep.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Gladiator končno tudi na stari celini"


Ivan36
3 leta 3 meseci nazaj

Ta model prvi kupci v USA že vračajo v prodajo z zelooo malo prevoženimi Miljami “Ob začetku prodajo bodo pri Jeepu ponudili posebno serijo Launch Edition” Malčk so jih nategnil, ker to ni to za USA pojme PicUP vozil. Verjetno bo to tista stara zaloga letnika 2020.

 
Hyundai dviguje prah z izjavo o morebitnem sodelovanju s podjetjem Apple
Geely in Baidu v skupen razvoj električnih avtomobilov