Novice

Honda Civic Type-R rekordno na petih evropskih dirkališčih

Volkswagen je z modelom Golf GTI Clubsport S pred nekaj tedni na slovitem dirkališču Nürburgring Hondi, po dveh letih, prevzel primat in postal najhitrejši avto s pogonom na sprednji kolesni par. Japonski proizvajalec se je zato odpravil na pet drugih evropskih dirkališč in z modelom Honda Type-R postavil pet najboljših časov.

1. postaja: Silverstone

Britanski voznik Matt Neal je sedel za volan Honde Civic Type-R in v suhih razmerah 26 aprila postavil najboljši čas – 2 minuti in 31.85 sekund.

2. postaja: Spa

Dva tedna kasneje je za volan sedel voznik WTCC Rob Huff in se spopadel s slavnim dirkališčem Spa-Francorchamps. Krog je uspel prevoziti v 2 minutah in 56.91 sekundah, kar je minuto počasneje, kot to naredijo dirkalniki Formule 1 – toda najhitrejši čas za avtomobil s pogonom na sprednji kolesni par.

3. postaja: Monza

Honda se je po rekordu v Spa-ju odpravila še na eno legendarno progo, kjer potekajo tekme Formule 1. Autodromo Nazionale Monza je tretja postaja, kjer je Civic Type-R postavila najboljši čas. Norbert Michelisz, madžarski voznik WTCC , je uspel prevoziti krog v 2 minutah in 15.16 sekundah.

4. postaja: Estoril

”Padel” je tudi Autódromo do Estoril. Bruno Correia, voznik varnostnega vozila v WTCC je rekord postavil na svojem dvorišču in krog odpeljal v 2 minutah in 4.08 sekundah.

5. postaja: Hungaroring

Zadnja destinacija, ki so jo izbrali pri Hondi za podiranje rekorda, je bil Hungaroring Grand Prix, ki je najbolj poznan po dirkah Formule 1. Z agresivnimi nastavitvami je Norbert Michelisz že drugič sedel za volan in postavil najboljši čas – 2 minuti in 10.85 sekund.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto, video: Honda)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Honda Civic Type-R rekordno na petih evropskih dirkališčih"


Blinder
7 leta 10 meseci nazaj

To so dali microfon nekje ob blowoffu, ker na drugih videih se ne slisi toliko BOV-ja.

 
Dirkaško nastrojen Mini JCW Challenge
Peugeot novemu 3008 dodaja 132-kilovatni dizel in paket opreme GT