Novice

Kia XCeed je najnovejši dodatek družini Ceed

Kompaktni križanec, ki je znotraj štiričlanske družine Ceed najbolj podoben kombilimuzinski različici, ima nekaj samosvojih lastnosti. Za njegovo popotnico na trgu pa je predvsem pomembno, da spada med popularne križance.

Kljub veliki podobnosti s kombilimuzino naj bi imel XCeed z njo skupen samo prednji par vrat, sicer pa ju ločita daljša prednji (+25 mm) in zadnji (+60 mm) previs, 26 mm skupne širine in dodatnih 42 mm odmika od podlage. Medosna razdalja, enako kot v vsej družini Ceed, znaša 2.650 mm, prtljažnik pa v osnovni postavitvi sedežev premore 426 litrov prostornine.

Bolj kot po milimetrih je razlika v primerjavi z ostalimi člani Ceed vidna v odločnejšem, avanturistično navdahnjenem splošnem vtisu, ki ga prinašajo plastične zaščitne obloge, drugačna oblika žarometov, posodobljena maska in strešna nosilca v srebrni barvi. Zunanjost je lahko odeta v 12 različnih karoserijskih barv, med katerimi so posebej izpostavili rumeno Quantum, ki jo lahko najdemo le na XCeedu. Platišča naj bi bila na voljo v dimenzijah 16 ali 18 palcev, pri čemer velja dodati, da so XCeedu v primerjavi z ostalimi brati nekoliko prilagodili nastavitve vzmetenja v smeri večjega udobja.

Če najdemo zunaj kar nekaj razlik, pa je notranjost v večini usklajena z ostalimi modeli Ceed. V njej prevladujejo na dotik mehki materiali, dodatki v satiniranem kromu ter širok nabor oblazinjenj. V skladu z zunanjo ekskluzivno rumeno barvo ima XCeed tudi v notranjosti možnost izbire kontrastno rumene kombinacije. Digitalizacija prinaša osnovni 8-palčni ali opcijski 10,25-palčni sredinski zaslon na dotik ter opcijski 12,3-palčni sklop merilnikov pred voznikom.

Za pogon kompaktnega križanca naj bi bili v začetku na voljo trije bencinski in dva dizelska agregata. Na bencinski strani so vključeni 1,0-litrski trivaljnik (88 kW/120 KM), 1,4-litrski štirivaljnik (103 kW/140 KM) ter 1,6-litrski T-GDi (150 kW/204 KM) iz obstoječih različic GT. Dizelsko paleto predstavlja 1,6-litrski motor v dveh različicah moči (85 kW/115 KM ali 100 kW/136 KM). Vsi agregati z izjemo osnovnega bencinskega so združeni z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom oz. opcijsko s 7-stopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom. Blagi hibrid in priključni hibrid naj bi bila na voljo v začetku naslednjega leta.

Kia bo evropskih trgih začela s prodajo modela XCeed v tretjem kvartalu letošnjega leta; njegova proizvodnja se bo začela avgusta v slovaškem obratu Žilina.

Avtomobilizem.com (Vir: Kia, Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Kia XCeed je najnovejši dodatek družini Ceed"


xxl
4 leta 9 meseci nazaj

Zelo zanimiv model zame,izbira motorjev je zadostna, čeprav neke hude vozne dinamike od Kie ni za pričakovat.Plug-in bo najbrž enak kot v Ionicu, kar je dobro, Vse bo pokvarila cena, “ugodna” bo samo, če daš max 30% pologa, kar meni ni zanimivo. Za enak ali podoben denar (gotovina ali minimalno posojilo), raje kupim kaj drugega, ker bo dobro opremljena z močnejšim motorjem, cca 30 000 evra, predvidevam.Upam, da se motim.

meganer
4 leta 9 meseci nazaj

Nima veze koliko pologa. 25+ je pač 25+ pa kokr koli obrneš. Zadnjič mi trgovec pravi Ceed je full ugoden. Je od 15 naprej. Pa pravim ok pa za foro poglejva 1.6crdi 136km avtomatik in je bil osnova 25.
Sportage je sedaj 1.6crdi od 24, avtomatik 30 …. Še 4×4 pa mislim, da 35000

Želim vam uspešno prodajo. Najbolj mi gre pa na živce ko rečeš da naj dajo koliko pride servis ….. Ja to pa nimamo ?
Joke brate. K bi vsaj recesija prišla v avto branži. Samo ne razumem, da ljudje pa še vedno kupujejo čeprav gredo cene toliko v nebo. Danes je C segment takoj 20 ….. Pa pravijo zaradi varnosti. Naj mi en pove kaj je notri za 5000 varnosti ….. V primerjavi z 2013 letniki k so meli že takrat. Ok zaviranje naleta, ostalo moraš pa itak vse doplačati.

 
Audi Q7 osvežen za drugi del življenjskega cikla
Volkwagen WeShare že na voljo uporabnikom v Berlinu