Novice

Volkwagen WeShare že na voljo uporabnikom v Berlinu

S pomočjo aplikacije na pametnem telefonu naj bi bilo v Berlinu v sklopu storitev mobilnosti Volkswagnovega projekta WeShare že moč najeti električni avtomobil.

Volkswagen s tovrstno ponudbo vstopa v rastoči sektor ponudnikov souporabe vozil. Uporabnikom je na voljo flota 1.500 avtomobilov eGolf, ki naj bi se jim v pričetku prihodnjega leta pridružilo še 500 modelov e-up!. Ob pričetku uradnih dobav kupcem pa naj bi proti koncu leta 2020 floto razširili še z novimi električnimi modeli ID.3.

Avtomobili so na voljo uporabnikom s področja Nemčije, starejšim od 21 let in z veljavnim vozniškim dovoljenjem, ki naj bi ga opravili pred najmanj letom dni. Pred pričetkom uporabe storitev je potrebno na telefon naložiti aplikacijo, s pomočjo katere odklenemo in zaženemo avtomobil. Električni avtomobil iz flote WeShare bo do septembra moč najeti po promocijski ceni 19 centov na minuto, kasneje pa naj bi cena minute uporabe vozila znašala okoli 29 centov.

Polnjenje avtomobilov naj bi potekalo na obstoječih polnilnih mestih, ki naj bi jih bilo v Berlinu okoli 800, delujejo pa s pomočjo elektrike iz obnovljivih virov. Pri Volkswagnu so se uspeli dogovoriti tudi s podjetjema Kaufland in Lidl, da naj bi na parkiriščih njunih 70 supermarketov postavili 140 hitrih polnilnih postaj. Na njih naj bi imeli prednost uporabniki storitve WeShare, polnjenje pa bo kljub zaprtim trgovinam lahko potekalo tudi ponoči. V začetni fazi naj bi napolnjenost baterij zagotavljala Volkswagnova tehnična ekipa, kasneje pa naj bi zato skrbeli tudi uporabniki sami.

Pred samim zagonom storitve so potekala trimesečna testiranja z manjšo floto 400 avtomobilov in skupino približno 2.500 uporabnikov, v prihodnje pa nameravajo širiti svojo ponudbo tudi na druga evropska mesta, vključno s Prago, kjer naj bi potekalo sodelovanje s Škodo. Razmišljajo še o širitvi ponudbe z električnimi kolesi in skuterji, vendar zaenkrat odločitev o tem še ni padla.

S storitvijo WeShare Volkswagen širi svojo ponudbo storitev mobilnosti in digitalne transformacije pod oznako Volkswagen We ter bogati ponudbo storitev souporabe vozil, ki jo samo na področju Nemčije uporablja že 2,46 milijona voznikov, kar je več kot 14-kratno povečanje v primerjavi z letom 2010.

Avtomobilizem.com (Vir: Volkswagen, Autocar. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia XCeed je najnovejši dodatek družini Ceed
BMW predstavil prototip serije 7 z napredno tehniko avtonomne vožnje