Novice

Nokian Tyres – vodilni svetovni strokovnjak za zmagovalne pnevmatike

Podjetje Nokian Tyres, vodilni svetovni strokovnjak za zmagovalne pnevmatike, je edini proizvajalec pnevmatik na svetu, ki se osredotoča na proizvode in storitve za varen prevoz v nordijskih pogojih.

Njihove inovativne pnevmatike za osebna vozila, kombije in težke delovne stroje se tržijo predvsem na področjih, kjer je veliko snega, gozdov, klimatski pogoji pa so zelo spremenljivi glede na letne čase, zato so vozne razmere zahtevne. Podjetje Nokian Tyres ponuja tudi pnevmatike, ki so posebej prilagojene za milejše srednjeevropske klimatske pogoje.

Podjetje že 75 let razvija, testira in patentira rešitve za večjo varnost pri vožnji in je izumitelj zimske pnevmatike. Prva zimska pnevmatika na svetu je bila izdelana leta 1934 za spopad z vetrom in temperaturami pod ničlo. Od takrat dalje so ti vrhunski izdelki, oplemeniteni z nordijskim znanjem in izkušnjami, v redni proizvodnji.
Svetovni proizvajalec pnevmatik s skrajnega severa testira svoje proizvode v zahtevnih in ekstremnih pogojih v lastnih testnih laboratorijih v Ivalu, 300 kilometrov severno od Arktičnega kroga. V začetku devetdesetih let 20. stoletja je podjetje Nokian Tyres postalo prvo podjetje, ki je razvilo edinstvene teste »slush planing« (aqua planing test na snežni brozgi) za zimske pnevmatike. Leta 2002 je podjetje Nokian Tyres predstavilo Nokian WR, prvo zimsko pnevmatiko za hitro vožnjo (M + S) na svetu. Tej je leta 2007 sledila pnevmatika WR G2, ki so jo v testnih poročilih pohvalili za vzoren oprijem in posebno sposobnost za preprečitev nevarnosti slush planning. Njena zgodba o uspehu se sedaj nadaljuje z novima pnevmatikama Nokian WR D3 in A3: Nokian WR je zmagovalka na testu zimskih pnevmatik 2011 nemške avtomobilistične revije “Sport Auto”, kjer je bila ocenjena kot “zelo priporočljiva”, v oddaji “Auto Mobil” na nemški televiziji “VOX” ter v oddaji “Auto Plus”, francoski verziji oddaje “Auto Bild”.

Tudi letna pnevmatika Nokian, večkratna zmagovalka na testih, zagotavlja visoko raven varnosti in prihranek goriva. Pnevmatika Nokian je zmagovalka, ocenjena kot “zelo priporočljiva” na testu letnih pnevmatik 2011, ki ga je izvedla priznana nemška avtomobilistična revija „Auto Motor und Sport“, in tudi na testu, ki ga je izvedla nemška avtomobilistična revija „Auto“. Pnevmatika Nokian za vozila SUV je bila ravno tako ocenjena kot “zelo priporočljiva” na testu pnevmatik za terenska vozila, ki ga je izvedla revija „Auto Zeitung“.

Zimske in letne pnevmatike Nokian so bile razvite in testirane v zahtevnih cestnih pogojih na Finskem in nudijo visoko kakovost ter vrhunsko varnost. Spoštovanje do okolja je ena od temeljnih vrednot podjetja Nokian Tyres. Podjetje deluje sistematično v smeri zmanjševanja nevarnosti za okolje. Blagovna znamka Nokian predstavlja okolju prijazne, visoko cenjene pnevmatike. Nokian Tyres je prvi proizvajalec, ki je pri proizvodnji prešel na uporabo izključno prečiščenih, nizko aromatičnih olj. Izbor surovin in materialov temelji na izogibanju nepotrebnim obremenitvam okolja. V Skandinaviji in Rusiji je ta cenjena znamka povezana z visoko stopnjo ozaveščenosti in velikim ugledom.

Podjetje Nokian Tyres je v letu 2010 ustvarilo čiste prihodke od prodaje v višini približno 1.058 milijonov evrov in zaposlovalo 3.500 ljudi. Podjetje ima v lasti verigo Vianor, ki vključuje 900 prodajaln v 23 državah. Delnice podjetja Nokian Tyres Plc kotirajo na helsinški borzi NASDAQ OMX.

Vir: Nokian

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda je razkrila slike evropskega prototipa CR-V
Lancia na 82. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi