Novice

Novi Peugeot 308: Izpopolnjena oblikovna zasnova in inovativna potniška kabina za prvenstvene občutke

Peugeotovi oblikovalci in inženirji so zasnovali drzno, intuitivno in moderno petvratno limuzino s čistimi in elegantnimi oblikovnimi linijami.
Po zaslugi nove modularne platforme EMP2 se lahko novi Peugeot 308 pohvali s kompaktnimi dimenzijami in manjšo težo (-140 kg). Zagotavlja povsem novo vozniško izkušnjo in emisije CO2, po katerih se lahko drugi zgledujejo (pri eni od izvedenk znašajo manj kot 85 g/km).
Čiste linije v notranjosti in inovativno voznikovo mesto (Peugeot i-cockpit) obljubljata čisto nove občutke v vožnji.
Zaradi visokokakovostne zasnove, ki je plod nadvse ambicioznega načrta del, se bo to vozilo lahko kosalo z najboljšimi, hkrati pa pooseblja strategijo tržne znamke, ki stremi k prodoru na trg vozil višjega cenovnega razreda.

Koncentrat petvratne limuzine

Novi Peugeot 308 združuje neizpodbitne značilnosti tržnega razreda vozil kompaktnih dimenzij (dolžina: 4,25 m in višina: 1,46 m), prostorno notranjost in še posebej prostoren prtljažnik (470 litrov pod polico).
Vendar pa je bil pri tem storjen še en korak več, tako da nudi tudi pomembno in drugačno alternativo za pridobitev novih kupcev.

Oblikovna zasnova čistih in elegantnih linij

“Novi Peugeot 308 se ponaša z oblikovno izčiščeno in tehnološko dovršeno zunanjostjo, ki nas navdihne s svojo vzdržljivostjo in kakovostjo.” Gilles Vidal, direktor oblikovanja Peugeot
Zahvaljujoč svoji kompaktnosti, uravnoteženim razmerjem, zmanjšane mase in karoserije, ki se optimalno natančno prilega pogonskemu sklopu, novi Peugeot 308 izraža elegantno in dinamično naravnanost, tako kot športnik, ki je prepričan v svojo moč. Njegov značaj odraža pozornost in kakovost, ki sta bili posvečeni vsaki podrobnosti.

Novi Peugeot 308 se ponaša s prepoznavno oblikovanimi lučmi. Na prednjem delu ima usločena žarometa s tehnologijo Full LED, ki imata izrazito obliko in sta kot prava umetnina do potankosti dodelana, da zagotavljata tehnološko dovršen mačji pogled. Pri bogatejše opremljenih izvedenkah so na voljo v serijski opremi, kar bo v tem tržnem razredu na voljo premierno na svetu.

Zadnji del krasijo v obliki golf palice zaobljene luči in trije Peugeotovi mačji kremplji z LED-diodami, ki poudarijo tehnološko izpopolnjeno in dinamično podobo vozila. Novi Peugeot 308 ima v sebi DNK s celotnim genetski zapisom znamke Peugeot.

Izčiščena in tehnološko dovršena notranjost … ko drznost postane dokaz

“Ko sedemo v vozilo, se nam razkrije notranjost izčiščenih linij, ki so v svetu petvratnih limuzin čisto nekaj novega, skupaj z bogato opremljenim, inovativnim in intuitivnim voznikovim mestom Peugeot i-cockpit.”
Vincent Devos, produktni vodja Peugeot i-cockpit nudi čisto novo zvrst občutkov. Vse je zasnovano na način, ki vam omogoča doživljanje čutnih in intuitivnih izkušenj: kompakten volan za intenzivne občutke v vožnji, instrumentna plošča v višini oči za odčitavanje informacij brez odmika pogleda s cestišča, visoka in razkošno opremljena srednja konzola ter velik 9,7-palčni zaslon na dotik za intuitivno vožnjo.

Na slednjem so zbrane številne upravljalne funkcije z na videz očitno ergonomsko obliko. Na podlagi tega je oblikovalcem uspelo ustvariti armaturno ploščo z zgolj nekaj potisnimi stikali. Povsem inovativen pristop, pri katerem se čiste linije prepletajo s tehnologijo, simbolizira upravljalno stikalo za nastavitev glasnosti, obdelano kot prečudovita Hi-Fi oprema.

Učinkovitost kot sinonim dinamičnosti in zmanjšanja emisij CO2

“Na cesti so užitki v vožnji še posebej intenzivni zaradi nove modularne platforme EMP2. Po zaslugi občutno manjše mase slednja prispeva k večji dinamičnosti in bolj priročnem upravljanju novega Peugeota 308.”Laurent Declerck, projektni vodja novega Peugeota 308.

Izkušnje v vožnji z novim Peugeotom 308, ki jih dodatno obogati tudi volan manjših dimenzij, slonijo na strokovno podkovanem znanju znamke Peugeot s področja podvozij in kakovostnih lastnosti nove platforme EMP2. Slednja je bila oplemenitena z najsodobnejšimi tehnologijami in se ponaša s 116 registriranimi patenti, s čimer zagotavlja visoko raven dinamičnih lastnosti. Po zaslugi številnih sistemov za pomoč pri vožnji prispeva tudi k varnosti in udobju in k pomembnemu zmanjšanju mase vozila (140 kg v primerjavi s prejšnjo generacijo). Zmanjšanje mase je dobrodejno vplivalo na dimenzioniranje vseh sklopov in je med drugim omogočilo velik prihranek pri emisijah CO2. Novi Peugeot 308, ki bo na voljo tudi kot izvedenka z emisijami CO2 nižjimi od 85 g/km, bo postavil nova merila na tem področju.

Ambiciozna vidna kakovost

Novi Peugeot 308 pooseblja strategijo izboljševanja palete izdelkov, ki jo je tržna znamka uvedla že pred nekaj leti. Sklepna beseda njegovega načrta del je poudarjala najvišjo raven kakovosti. Te ambicije so usmerjale oblikovalce in inženirje vse od samega začetka projekta.

Čisto vsak element, tako na zunanjih kot notranjih površinah vozila, je bil posebej elegantno dodelan in deležen čisto posebne pozornosti.

Instrumentna plošča je na primer zasnovana po zgledu kakovostnih zapestnih ur, njena oblika pa nakazuje na tehnologijo in dinamičnost. Izbira plemenitih in razkošnih materialov oziroma dekorativni dodatki iz matiranega kroma ali v lakirani črni barvi prav tako prispevajo h kakovostnemu videzu.
Instrumentna plošča s simetričnimi kazalci

Proizvodnja v Franciji

Novi Peugeot 308 bo proizvajala tovarna v mestu Sochaux. Francoska proizvodna obrata v mestih Trémery in Douvrin pa bosta skupno dobavljala pogonske sklope.

Novi Peugeot 308 bo premierno na svetu predstavljen na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, 10. septembra 2013, njegova prodaja pa bo v Evropi stekla jeseni 2013.

Vir: PSA

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Novi Peugeot 308: Izpopolnjena oblikovna zasnova in inovativna potniška kabina za prvenstvene občutke"


belkaena
10 leta 11 meseci nazaj

Meni je pa v vseh pogledih svetlobna leta lepši proti predhodnjiku (sedanjem 308), ki je eden grših spačkov v razredu.

toMmy
10 leta 11 meseci nazaj

Kaj jim pa manjka?

Rauchmann
10 leta 11 meseci nazaj

Pa iz koga se oni norce delajo s takšno postavitvijo inštrumentov?

Renault_user
10 leta 11 meseci nazaj

Groza od števcev:)

 
Opel ponovno v “Zelenem peklu”
Volvo Car Group pričenja s proizvodnjo nove družine motorjev