Novice

Prestižni izvedbi Mercedes-Benzove terenske ikone

Pred prihodom naslednje generacije Mercedesove terenske legende G prihodnje leto, so pri znamki iz Stuttgarta predstavili posebni verziji aktualnega modela. Omejeni različici terenca, ki ga izdelujejo že vse od leta 1979, sta precej prestižni izvedbi, namenjeni petičnejšim kupcem.

Mercedes-Benzov terenski G sicer že v osnovi velja za enega dražjih modelov v njihovi paleti, pri čemer se lahko hkrati pohvalijo, da njihovi kupci večinoma pogledujejo k najbolje opremljenim izvedbam le tega. Prav slednjim tako namenjajo omejeni izvedenki legendarnega terenca, ki sta dodatno ozaljšani s prestižnimi opremskimi dodatki.

Verzijo »Designo Manufaktur Edition« je mogoče spoznati po črnih karoserijskih dodatkih, posebnih 19-palčnih platiščih ter usnjenem sedežnem oblazinjenju v črni barvi. Na voljo bo s trilitrskih turbodizlom (245 KM) ali štirilitrskim bencinskim agregatom (422 KM), v Nemčiji pa bo stal med 109.879 ter 121.683 evri.

Še prestižnejša različica »Exclusive Edition« je na voljo zgolj pri različicah AMG, ponašala se bo s kar 21-palčnimi aluminijastimi platišči, zaščito spodnjega dela iz nerjavečega jekla, luksuznim oblazinjenjem iz napa usnja ter posameznimi notranjimi dekorativnimi elementi iz ogljikovih vlaken. Nemške cene se gibljejo med 163.125 evri za različico G 63 AMG (571 KM) ter 287.659 evri za G 65 AMG (630 KM), pri čemer ni potrebno razlagati, da bodo slovenske še precej višje.

Omenjeni verziji Mercedesov-Benzovega razreda G sta že na voljo za naročanje, kupci pa jih bodo lahko prevzeli meseca septembra. Naslednik legendarnega terenca naj bi prišel na trg že prihodnje leto.

Avtomobilizem.com (vir: Motor Talk. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Samsung bo preizkušal avtonomne tehnologije na južnokorejskih cestah
Minijev strešni šotor