Novice

Prvi obrisi Toyotinega križanca

Pri največjem avtomobilskem proizvajalcu na zemeljski obli so razkrili prve obrise enega najbolj pričakovanih modelov v njihovi paleti, ki ga bodo razkrili na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Toyota bo tako z malim križancem, ki bo oblikovno slonel na konceptnem C-HR, končno vstopila v enega najbolj profitabilnih avtomobilskih segmentov, ki je bil v lanskem letu celo med najbolj popularnimi na stari celini. Tam bo poskušala mešati štrene Nissanu Juke, Mazdi CX-3, Fiatu 500X, Jeepu Renegade, Suzuki Vitari in ostalim.

Novi C-HR, ki ga bodo proizvajali v Turčiji, bo slonel na Toyotini platformi TNGA (predvidena velikost modela naj bi bila 4.350 mm x 1.850 mm x 1.500 mm), na kateri že izdelujejo četrto generacijo Priusa. Kupci pa naj bi imeli na voljo klasično bencinsko gnano verzijo ter, kot je že običajno pri novodobnih Toyotah, tudi hibridno. Toyota je sicer imela v načrtu, da bi se novi C-HR na ameriškem trgu prodajal pod blagovno znamko Scion, a bo po ukinitvi slednje obdržal Toyotin logotip.

 Več o novem Toyotinem križancu bo znano 1. marca, ko medijem vrata odpira salon v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenovljeni Volkswagen Up! z novim trivaljnikom
Hrvaški Rimac v Ženevo z 800-kilovatnim električnim superšportnikom