Novice

Prve fotografije električne limuzine Xiaomi SU7

Fotografije prvega električnega avtomobila znamke Xiaomi so prišle s spletnih strani kitajskega ministrstva za industrijo in informacijsko tehnologijo.

Novi električni model, ki je nastajal pod kodnim imenom MS11, sicer še ni bil uradno razkrit s strani kitajskega tehnološkega giganta, a so prve fotografije in tehnične podrobnosti prišle na dan v okviru postopka homologacije na kitajskem ministrstvu za industrijo in informacijsko tehnologijo (MIIT).

Xiaomi SU7_5Nov igralec na trgu električnih vozil

Tehnološki velikan Xiaomi z prvim električnim modelom SU7 vstopa med avtomobilske proizvajalce, zaradi težavnega pridobivanja dovoljenj pa bo njegova proizvodnja potekala v partnerstvu z avtomobilskim proizvajalcem BAIC (Beijing Automotive Industry Holding Co Ltd).

Dve konfiguraciji pogonskih sklopov

Za pogon slabih pet metrov dolgega avtomobila s trimetrsko medosno razdaljo naj bi skrbela dva električna pogonska sklopa. Osnovni model bo na voljo z enim električnim motorjem moči 220 kW (299 KM), pogonom na zadnji kolesni par in bo dosegal 210 km/h najvišje hitrosti. Opcijsko bo novi SU7 na voljo tudi z dvema električnima motorjema s sistemsko močjo 495 kW (673 KM) in pogonom na vsa štiri kolesa, najvišja hitrost pa bo v tem primeru 265 km/h. Kupci naj bi imeli možnost izbire med osnovnim baterijskim paketom proizvajalca BYD z litij-železo-fosfatnimi baterijami oziroma zmogljivejšim baterijskim paketom podjetja CATL.

Prvi električni avtomobil podjetja Xiaomi bo na voljo v treh opremskih paketih (SU7, SU7, SU7 Max) z 19- ali 20-palčnimi platišči ter opcijskim aktivnim zadnjim usmerjevalnikom zraka, asistenčni sistemi pa bodo lahko delovali tudi ob uporabi tehnologije lidar. Za brezšivno povezljivost avtomobila in mobilnih telefonov bo poskrbljeno z novim operacijskim sistemom HyperOS, ki ga Xiaomi razvija tudi za uporabo v drugih njihovih napravah.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autocar. Foto: MIIT.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Elektrika za vse: Ampere bi demokratiziral trg električnih vozil
Električni Twingo bo Renaultov odgovor na ponudbo cenejših kitajskih modelov