Novice

Robustni Mercedes-Benzov poltovornjak 

Mercedes-Benz je svetu predstavil prvi premijski poltovornjak, ki ni le terensko in tovorno zmogljiv, temveč se pohvali z vrsto drugih pametnih rešitev.

Petsedežni štirivratni poltovornjak je na voljo s štirimi različnimi motorji, preklopljivim ali stalnim štirikolesnim pogonom in 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom ter bo v prodajne salone zapeljal proti koncu letošnjega leta.

Nemški proizvajalec vozil pravi, da je razred X uporaben kot terensko, delovno ali urbano vozilo. Z uglajenostjo in številnimi varnostnimi sistemi iz osebnih vozil želijo pri Mercedes-Benzu ponuditi alternativo drugim proizvajalcem ter povečati zanimanje za takšno vrsto vozil. Poleg robustne izdelave in sofisticiranega vzmetenja razred X veliko stavi na premijsko potniško kabino, povečano povezljivost in številčne varnostno-asistenčne sisteme. S pomočjo številnih personalizacijskih možnosti Mercedes-Benz želi ponuditi nekaj več v razredu poltovornjakov.

Armaturna plošča je na voljo v treh različnih barvah, potniško kabino lahko krasi šest različnih oblazinjenj in kupec lahko izbira med tremi paketi opreme. Serijsko je na sredini nameščena 5,4-palčna večopravilna enota, opcijsko pa je na voljo tudi 8,4-palčni zaslon. Na seznamu dodatne opreme so še električno nastavljivi sedeži, prostoročna povezljivost in trikraki večfunkcijski volan. Na zadnji klopi naj bi zlahka sedele tri odrasle osebe.

Motorno paleto bodo sprva sestavljali trije agregati. Dizelski agregat s 120 kilovati (163 KM) ali 140 kilovati (190 KM) bo na voljo pri različicah X220d ali X250d. Na začetku bo na voljo še bencinski agregat s 122 kilovati (165 KM). Vsi trije motorji so na voljo s 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Sredi leta 2018 bo na voljo še najmočnejša različica X350d z vgrajenim šestvaljnim dizelskim agregatom s 190 kilovati (258 KM) moči in 550 njutnmetri navora. Prvi trije agregati so na voljo s preklopljivim štirikolesnim pogonom, najmočnejši X350d pa bo na voljo s stalnim štirikolesnim pogonom. Pri vseh je serijsko nameščen reduktor, opcijsko pa je na voljo zapora zadnjega diferenciala.

Za odlične vozne lastnosti tako na terenu kot cesti skrbita večtočkovno zadnje vzmetenje z vijačnimi vzmetmi in dvotočkovno sprednje vzmetenje z vijačnimi vzmetmi. Voznik lahko izbira med različnimi voznimi profili, ki še poudarijo vsestranskost tega poltovornjaka. Razred X ima nosilnost 1.042 kilogramov, dolžino tovornega dela 1.587 milimetrov, širino 1.560 milimetrov in višino stranic 474 milimetrov. Vleče lahko do 3,5 tone težko prikolico.

Cene v Nemčiji se bodo pričele pri 37.294 evrih, izvažali pa ga bodo tudi v Južno Afriko, Avstralijo, Argentino in Brazilijo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Motor1. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Robustni Mercedes-Benzov poltovornjak "


pskoda
6 leta 8 meseci nazaj

Misliš, da bo mercedes naredil tak avto kot dacia

Firediver
6 leta 8 meseci nazaj

Kvečjemu bo vgradil motor od Dacije not..

pskoda
6 leta 8 meseci nazaj

V tega zelo dvomim

Firediver
6 leta 8 meseci nazaj

Usnjena notranjost, top oprema, uporaba na zaprašenem gradbišču z tono luže na tepihih in sledi betona v kesonu – neprecenljivo!

 
Toyota močno omejila proizvodnjo Yarisa GRMN
Francoski Alpine razmišlja o športnem terencu