Novice

S 440 KM je Porsche Cayenne Coupe S srednja možnost

Porsche je komaj začel s prodajo kupejevskega Cayenna, pa je že dodal še eno motorizacijo. Po zaslugi 2,9-litrskega dvoturbinskega V6 agregata je Cayenne S Coupe srednja opcija med vstopnim najboljšo različico Turbo.

Motor ni nič novega, saj ga poznamo iz »običajne« različice Cayenna S. Tako kot tam, tudi v Coupeju razvija že omenjenih 440 KM oziroma 324 kW največje moči in spodobnih 550 Nm največjega navora. V povezavi z edino možnostjo menjalnika, osemstopenjskim klasičnim avtomatikom, se pogonska moč prenaša do vseh štirih koles serijsko. Porsche Cayenne S Coupe pospešuje do stotice okroglih pet sekund. V primeru doplačila za paket Lightweight Sport Package, ki poleg predvsem kozmetičnih dodatkov primakne tudi nekaj elementov, ki dejansko zmanjšajo maso avta, je pospešek hitrejši za natančno eno desetinko sekunde. Ne glede na dodatke dvoturbinskemu V6 agregatu zmanjka sape za nadaljnje pospeševanje pri meji 263 km/h.

V Nemčiji ga je moč že naročiti, njegov cenik pa se prične pri 99.657 evrih, kar je znesek z že vračunanim DDV. S tem je od vstopnega Cayenne Coupe dražji za skoraj 16.000 evrov (83.700 €) oziroma 47.000 evrov cenejši od najvišje stopničke Cayenne Turbo, ki ga cenijo v Nemčiji na 146.700 €.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz bo od leta 2039 ogljično nevtralen
Počasno razkrivanje novega Golfa