Novice

Seinfeld prodal zbirko Porschejev za 22 milijonov dolarjev

Jerry Seinfeld, svetovno znani komik in velik ljubitelj Porschejev, je pred časom vzbudil veliko zanimanja z novico, da bo na dražbi prodal svojo ogromno kolekcijo vozil Porsche. Dražba na dogodku Amelia Island na Floridi je končana, igralec pa je bogatejši za 22 milijonov dolarjev.

V zbirki je bilo 16 najzanimivejših in zelo redkih Porschejev, po končani dražbi pod okriljem dražbene hiše Gooding pa je v Seinfeldovih rokah ostal en samcat primerek. Žal ga igralec ne bo mogel zapeljati, saj gre za enega izmed dveh prototipov Carrere GT. Vse do prodaje je bila Carrera GT v uporabi, a so tik pred prodajo pri Porscheju iz vozila odstranili motorni računalnik in ga s tem onesposobili za vožnjo.

Kot velik poznavalec je Seinfeld zbiral le najbolj redke in zaželene modele, zato so bila pričakovanja javnosti in lastnika velika. Glavni zvezdi dražbe sta bila 911 Carrera 3.0 IROC RSR iz leta 1974 in 550 Spyder iz leta 1955. Prvi se je prodal za 2,3 milijona in drugi za 5,35 milijona dolarjev. Žal nekateri modeli niso dosegli pričakovane cene – dirkalni hudič 962C iz leta 1990 se je prodal za ”skromnih” 1,65 milijona dolarjev. Za primerjavo: ne tako redek in zaželjen Ferrari F50 se je isti dan prodal za kar 2,3 milijona dolarjev.

Kljub nekaterim razočaranjem se je celotna zbirka prodala za 22 milijonov dolarjev, tretjino pod prvotno ocenjeno vrednostjo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Dražbena hiša Gooding.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Seinfeld prodal zbirko Porschejev za 22 milijonov dolarjev"


ggorenc
8 leta 1 mesec nazaj

židje serjejo denar.

 
Avtonomna vozila kmalu tudi na britanske avtoceste
Kaj bo v New York pripeljala Toyota?