Novice

Škoda najavlja Elroq z novim obrazom znamke

Tokratna najava prihajajočega električnega križanca ni zgolj to. Škoda namreč z njim napoveduje nov oblikovalski pristop, ki se bo v prihodnjih letih dotaknil celotne modelne palete.

Oblikovalska filozofija Modern Solid je pristop, ki bo v naslednjem obdobju zaznamoval videz Škodine modelne palete. Rezultate bomo prvič lahko videli ob popolnem razkritju novega baterijsko-električnega križanca kompaktnega razreda, ki so ga sicer v nekoliko abstraktni podobi z enake perspektive pokazali že marca letos.

Škoda Elroq 2Napovedujejo mu minimalistično zunanjost, ki naj bi združevala robustnost, funkcionalnost in pristnost z občutkom varnosti in moči. Tržniki so s fotografijo in spremljajočo animacijo v javnost tokrat posredovali zatemnjeno podobo sprednjega dela vozila ob prehodu žarka svetlobe. V ospredju je tokrat svetlobni podpis, manj pa je vidna sodobna interpretacija Škodine maske Tech-Deck, ki bo za gladko črno površino skrivala radar in sprednjo kamero. Dobro pa je viden usredinjen napis imena znamke, ki bo nadomestil znameniti okrogli logotip krilate puščice.

Svetovna premiera Škode Elroq, ki naj bi bil s približno 4,5 metra skupne dolžine podobne velikosti kot Karoq, je napovedana za letošnjo jesen. Prihod električnega kompaktnega križanca bo za znamko pomenil otvoritev serije šestih novih električnih modelov, ki jih razvijajo za naslednje obdobje.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda, zaslonski posnetek.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Višje dajatve v EU? Kitajci že pripravljajo protiudarec.
Kia bo osvajala trge električnih vozil s kompaktnim EV3