Novice

Škoda najavlja prihod novega električnega križanca

Češki avtomobilski proizvajalec je s kratkim video posnetkom najavil prihod kompaktnega križanca, ki bo kot koncept predstavljen prihodnji teden.

Pri Škodi bodo letošnjo predstavitev novosti in finančnih rezultatov za predstavnike sedme sile izkoristili tudi za razkritje koncepta novega električnega modela, ki naj bi postal naslednik modela Karoq. Produkcijski model, ki bo izhajal iz predstavljenega koncepta, naj bi bil že blizu končne različice, njegova predstavitev pa je predvidena kasneje v letošnjem letu.

Idealen družinski avtomobil

Električni naslednik modela Karoq naj bi z dolžino približno 4,5 metra ponujal prostorno notranjost ter s praktičnimi rešitvami in uporabnostjo bil idealen družinski avtomobil. Predstavljal naj bi rivala modelom, kot so novi Peugeot e-3008 ter električna naslednika modelov Citroën C5 Aircross in Opel Grandland, ki naj bi bila predstavljena v letošnjem letu. Čeprav zaenkrat še ni uradne potrditve, naj bi bil nov električni predstavnik kompaktnega razreda poimenovan Elroq.

Sodobnejši oblikovalski pristop

S konceptom, ki bo predstavljen 15. marca, pri Škodi ponujajo vpogled v oblikovno zasnovo njihovih električnih modelov v prihodnosti. Prepoznavnost bo med drugim zagotovljena z novo zasnovo sprednjih in zadnjih luči ter novim svetlobnim podpisom, ki ga pri konceptu zaokroža osvetljen Škodin emblem na pokrovu motorja.

Pri češki znamki vzporedno poteka tudi razvoj vstopnega modela električnega križanca, ki si bo delil osnovo s prihajajočim Volkswagnovim modelom ID.2. Njegovo predstavitev načrtujejo za prihodnje leto, ko nameravajo razkriti tudi prenovljena modela Enyaq in Enyaq Coupe, leto zatem pa naj bi prišla še električni model karavana ter model večjega športnega terenca, primerljivega z modelom Kodiaq.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Škoda. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dacia v Ženevi: Imamo najbolj zveste kupce
Zvok električne vožnje predstavlja nov izziv načrtovalcem zvočnih sistemov