Novice

Strupena različica Mercedes-AMG GLC 43 4Matic Coupe

Potem ko so pri najstarejši avtomobilski znamki na zemeljski obli šele pred kratkim predstavili kupejevsko izvedenko športno uporabnega razreda GLC, je njihov oddelek AMG že pripravil njegovo zmogljivejšo različico.

Tako kot številne različice AMG v Mercedesovi modelni paleti, se tudi najnovejši AMG GLC 43 4Matic Coupe ponaša s 3-litrskim šestvaljnim agregatom z dvojno turbino pod motornim pokrovom, ki proizvede kar 467 »konjev« moči ter nudi 520 Nm najvišjega navora (med 2.500 – 4.500 vrtljaji). Tako motoriziran GLC Coupe, pri katerem za prenos moči skrbita štirikolesni pogon 4Matic ter 9-stopenjski avtomatski menjalnik 9G‑Tronic, potrebuje za pospeševanje od 0 do 100 km/h zgolj 4,9 sekunde ter se ustavi šele pri (elektronsko omejeni) hitrosti 250 km/h.

Modificirano podvozje se, enako kot pri običajnem AMG GLC 43, ponaša s prilagodljivimi blažilniki ter zračnim vzmetenjem Air Body Control, za varnejše zaustavljanje 1.780 kg težkega križanca pa skrbijo učinkovitejše zavore (perforirani diski spredaj 360 x 36 mm ter zadaj 320 x 24 mm). Tiste, ki bi se želeli z najbolj strupenim in hkrati dragocenim GLC Coupejem preganjati celo po terenu, pa pri Mercedesu opozarjajo, da njegova vstopni in izstopni kot nista ravno terensko nastrojena (19,8 st. ter 20,8 st.), a lahko brede po 30 cm globoki vodi.

Novi AMG GLC 43 Coupe se še najbolje znajde na urejenih cestiščih, kar nakazujejo že serijske pnevmatike velikosti 19 palcev (235/55 spredaj in 255/50 zadaj), pri čemer si lahko kupec privošči tudi opcijske 21-palčne.

Najnovejši produkt AMG bodo premierno predstavili na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu, med kupci pa naj bi se znašel že koncem letošnjega leta. Sveža različica GLC Coupeja pa naj ne bi bila več dolgo najkrepkejša in najmočnejša, saj naj bi pri proizvajalcu že pripravljali še bolj divji AMG 63, v katerem bi lahko rohnelo več kot 500 »konjev«.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Zadnji LaFerrari za žrtve potresa v Italiji
Za nestrpne: fotografije Škode Kodiaq