Novice

Volkswagen in Mobileye v ponudbo mobilnosti na področju Izraela

Volkswagen je združil moči s podjetjima Mobileye in Champion Motors ter predstavil načrte za uvedbo storitev električne mobilnosti z avtonomnimi vozili v Izraelu.

Kot so predstavili na dogodku Smart Mobility Summit, ki se je ta teden odvijal v Tel Avivu, namerava zgoraj omenjena naveza ponujati storitve mobilnosti z uporabo Volkswagnovih električnih vozil. Podjetje Mobileye, ki sicer spada pod okrilje tehnološkega giganta Intel, bo za projekt prispevalo strojno in programsko opremo. Vozila z vgrajenim sistemom, ki bo omogočal samodejno vožnjo četrte stopnje, za varno vožnjo ne bodo več potrebovala prisotnosti voznika. Njihov sistem na ključ bo tako vseboval pravila vožnje, varnostne sisteme, zemljevide in podatke, potrebne za navigacijo. Oddelku podjetja Mobileye, s sedežem v Jeruzalemu, pa je tekom več kot enoletnega testiranja že uspelo pridobiti precej izkušenj in podatkov o lokalnih prometnih razmerah. Tretji partner v projektu, podjetje Champion Motors, bo skrbelo za upravljanje flote, logistiko in infrastrukturo, ustanovili in vodili pa bodo tudi nadzorni center.

Izraelska vlada je že podala formalno soglasje k projektu in se zavezala, da bo projekt podpirala na področju sprejetja zakonodaje in ustreznih predpisov, razvijalcem pa naj bi bila na voljo tudi ustrezna infrastruktura in podatki o prometu, potrebni za uvedbo tovrstnih storitev. Projekt, poimenovan New Mobility in Israel bo tako prva komercialna storitev električne mobilnosti na področju Izraela, obenem pa naj bi pridobljene izkušnje iz projekta delili tudi z ostalimi ponudniki ter s tem pripomogli k uvajanju tovrstnih storitev drugje po svetu.

Z razvojem in testiranji naj bi pričeli že v začetku prihodnjega leta, implementacija storitev pa naj bi potekala po fazah vse do leta 2022, ko naj bi bile storitve zrele za komercialno rabo. Pričakujejo, da se bo število električnih vozil, namenjenih uporabnikom, hitro povečevalo in bo od začetnih nekaj deset kmalu naraslo na nekaj sto vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Volkswagen, Automotive News. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Več vsega pomeni tudi dražja popravila
Toyota Supra januarja v Detroitu