Novice

Volkswagen zvišuje napovedano proizvodnjo električnih avtomobilov

Prehod nemškega avtomobilskega proizvajalca k elektrifikaciji naj bi potekal hitreje od predvidevanj in posledično že zvišujejo napovedi načrtovane proizvodnje električnih vozil. Po novih naj bi jih do leta 2025 proizvedli že 1,5 milijona.

Načrti nemškega avtomobilskega proizvajalca v zvezi s proizvodnjo električnih modelov se odvijajo hitreje od pričakovanj, saj naj bi že do konca leta 2023 proizvedli milijon električnih avtomobilov, kar je približno dve leti prej od prvotnih napovedi. Odločna strategija elektrifikacije dobiva dodaten zagon že od novembrskega pričetka proizvodnje električnega modela ID.3 v proizvodnem obratu Zwickau, obenem pa prvi pred-produkcijski primerki že prihajajo tudi iz proizvodnih trakov kitajskega proizvodnega obrata Anting.

Pri Volkswagnu se trudijo okolju prijaznejšo mobilnost čimbolj približati širšemu krogu kupcev tudi s cenovno politiko, saj naj bi bila osnovna različica prvega električnega modela ID.3 na voljo že za manj kot 30.000 evrov. ID.3 je zasnovan na njihovi električni modularni platformi (MEB) in naj bi ponujal med 330 in 550 km dosega z enim polnjenjem. Poleg lastnih modelov naj bi na platformi MEB nastajali tudi električni avtomobili ostalih znamk. Med prvimi naj bi bil Ford, ki naj bi električni avtomobil, zasnovan na tej platformi , ponudil evropskim trgom v letu 2023.

Istočasno pri Volkswagnu razvijajo in gradijo lastno polnilno infrastrukturo ter predvidevajo, da naj bi bilo do leta 2025 na različnih lokacijah v Evropi na voljo okoli 36.000 polnilnih mest.

Prihajajoče leto naj bi bilo po njihovih načrtih predvsem v znamenju predstavitve električne družine ID. trgom, njen prvi predstavnik, model ID.3, za katerega so dobili preko 37.000 rezervacij, pa naj bi zapeljal na evropske ceste že spomladi. Po napovedih Thomasa Ulbricha, člana upravnega odbora za področje e-mobilnosti, naj bi bilo prihodnje leto ključno pri transformaciji znamke, saj naj bi njihovi električni modeli postajali vedno bolj prisotni na cestah. V prihajajočem letu naj bi predstavili tudi njihovega prvega popolnoma električnega križanca, serijsko različico konceptnega modela ID.Crozz.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Volkswagen. Foto in video: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Volkswagen zvišuje napovedano proizvodnjo električnih avtomobilov"


Ivan36
2 leta 9 meseci nazaj

Saj ni res pa je …” Istočasno pri Volkswagnu razvijajo in gradijo lastno polnilno infrastrukturo ter predvidevajo, da naj bi bilo do leta 2025 na različnih lokacijah v Evropi na voljo okoli 36.000 polnilnih mest.” na 500.000 vozil dan bo to težko požrlo?!

xxl
2 leta 9 meseci nazaj

“osnovna različica prvega električnega modela ID.3 na voljo že za manj kot 30.000 evrov” In to naj bi bilo ugodno? Ne mi o subvencijah, te ne bodo večne.

 
Turčija prvič z lastnim avtomobilom
EC6 je tretji model znamke Nio