Novice

Volvo predstavlja povsem novega volva V40

Volvo bo razkril povsem novega volva V40 na novinarski konferenci na ženevskem avtomobilskem salonu, 6. marca 2012.

Novi V40 je pripravljen, da prehiti konkurenco v premijskem karavanskem razredu z izboljšanimi lastnostmi ter karakteristikami večjih volvov, preoblikovanih v zapeljiv in kompakten paket.

»Povsem novi V40 je naš prvi model, ki je popolnoma razvit okoli naše strategije, ki je oblikovana okoli ljudi – Designed Around You (Oblikovan okoli vas). Opremljen je z naborom visokih tehnologij, kar bo našim testnim tekmecem zagotovo povzročalo glavobole,« pravi Stefan Jacoby, predsednik uprave Volvo Car Corporation.

Novi V40 je moderen, ekspresiven avtomobil s skandinavskim luksuznim izgledom in občutkom, visoko kvalitetno avro ter natančno pozornostjo do detajlov. Nova grafična armaturna plošča s personaliziranim izgledom in informacijami omogoča vozniku intuitivno ter enostavno vozno izkušnjo.

»Da ima naša kompaktna družina V tako izstopajoč dizajn, varnost ter vsestranskost, se moramo zahvaliti informacijam naših strank iz celega sveta. Vozilo je opremljeno z vsem, kar si kupci pri luksuznem avtomobilu želijo,« razloži Stefan Jacoby.

Vrhunska vozna dinamika

Povsem novi V40 nudi vrhunsko vozno dinamiko, zahvaljujoč usmerjeni pozornosti na številna vitalna področja. Podvozje je oblikovano tako, da ponuja agilnost ter ustvarja pravi užitek v vožnji.

Ponudba motorjev ponuja preverjene Volvo motorje – od dizelskega motorja s 94 g/km CO2 emisijami do T5 bencinskega motorja s 254 KM in pospeškom od 0 do 100km/h v 6,7 sekunde. Vse različice motorjev imajo funkcijo start-stop ter sistem regeneracije zavorne energije, ne glede na to, ali so z ročnim ali avtomatski menjalnikom.

»Povsem novi V40 vas zavije v super-udobno kabino z izstopajočo ergonomijo ter tehnologijo, ki vam daje občutek informiranosti, usmerjenosti ter udobja. Ta k vozniku usmerjen pristop je to, kar predstavljajo moderni Volvo avtomobili,« pravi Stefan Jacoby.

Izstopajoča varnost ter paket podpore

Povsem novi volvo V40 ima vodilno varnost v razredu ter paket podpore vozniku, ki vključuje znamenito Volvovo tehnologijo Zaznavanje pešca s samodejnim zaviranjem ter še mnoge druge.

Med novimi je potrebno omeniti svetovno novost – zračno blazino za pešce, sistem za pomoč pri ohranjanju smeri vožnje (Lane Keeping Aid with haptic auto steering) ter genialno tehnologijo asisitiranja pri parkiranju (Park Assist Pilot), ki naredi bočno parkiranje enostavneje.

Sistem City Safety je bil nadgrajen ter sedaj prepreči trčenja do hitrosti 50km/h.

»Povsem novi V40 je najbolj inteligenten ter varen Volvo model do sedaj. Vse njegove lastnosti so oblikovane v dobrobit voznika, da mu na najboljši način pomagajo se izogniti nevarnim situacijam,« pravi Håkan Abrahamsson, manager programa volva V40. Doda: „S paketom varnosti, ki je vodilni v razredu, vključno z izboljšanim fokusom na zaščito pešcev, je namen V40, da osvoji vse zvezdice na novem, zaostrenem varnostnem testu Euro NCAP 2012.“

Prodani cilj 90.000 enot

Volvo pričakuje prodajo 90.000 vozil V40 letno. 85% od celotnega volumna bo namenjenega evropskih kupcem.

Vozilo bo odkrito na novinarski konferenci na ženevskem avtomobilskem salonu v marcu. Proizvodnja se bo pričela maja 2012, v Ghentu v Belgiji.

Vir: Volvo

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Volvo predstavlja povsem novega volva V40"


zany
12 leta 1 mesec nazaj

Mi je vedno bolj všeč.

DX5050
12 leta 1 mesec nazaj

lep, lep

JG2
12 leta 1 mesec nazaj

Tale jim je pa ratal. Res lep avto.

 
Insignia BiTurbo: novo poglavje zastavonoše Opla
Študija bodoče širitve Nissanove družine