Novice

Nio odpira proizvodni obrat v Evropi

Septembra naj bi odprli svojo prvo evropsko tovarno, obenem pa se osredotočajo na vzpostavitev mreže postaj za zamenjavo baterij.

Prvi evropski proizvodni obrat kitajskega proizvajalca električnih vozil bo na Madžarskem (Pest) in čeprav tam ne bo potekala neposredna proizvodnja vozil, bo igral pomembno vlogo pri njihovi širitvi poslovanja. Na površini 10.000 kvadratnih metrov naj bi potekala proizvodnja in servisna podpora naprednih postaj za zamenjavo baterij ter izobraževanje bodočih partnerjev, ki bodo verjetno v največji meri podjetja s področja energetike.

Nio pospešeno pričenja tudi s postavitvijo postaj za zamenjavo baterij po celotni Evropi, najprej pa naj bi tovrstno omrežje zraslo v Nemčiji ter na Švedskem, Nizozemskem in Danskem, kjer je realizacija projekta predvidena že proti koncu letošnjega leta. V prihodnosti naj bi bilo pod njihovim okriljem okrog 4.000 postaj za zamenjavo baterij po vsem svetu, od tega naj bi jih bila četrtina na Kitajskem.

Poleg tega so sklenili dogovor tudi s korporacijo Shell, s katero bodo sodelovali pri vzpostavitvi celotne mreže postaj za zamenjavo baterij v Evropi in na Kitajskem, poleg tega pa bodo imeli uporabniki njihovih vozil možnost rabe Shellove polnilne infrastrukture širom Evrope.

Nio je sicer pred kratkim predstavil model Nio ES7, ki se uvršča med modela ES6 in ES8. Za njegov pogon skrbi električni pogonski sklop z dvema motorjema in skupno močjo 480 kW (653 KM) ter 850 Nm navora. Na voljo bo s tremi kapacitetami baterij – 75 kWh (do 485 km dosega), 100 kWh (620 km dosega) in 150 kWh, ki bo omogočal do 850 km dosega z enim polnjenjem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nio.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Nio odpira proizvodni obrat v Evropi"


mrtwelvetrees
1 mesec 24 dni nazaj

Kaj pomagajo tovarne za baterije in čipe v EU, če pa so surovine še vedno iz drugega konca sveta.

skyliner
1 mesec 24 dni nazaj

Postajo za menjavo baterij v vsako slovensko vas!

xxl
1 mesec 25 dni nazaj

Včasih je svet odpiral tovarne na Kitajskem. Časi se spreminjajo.

 
Kitajski CATL začasno zaustavlja projekt tovarne baterij na ameriških tleh
BMW pripravlja vrsto novosti