Novice

Znane so okvirne cene za električno Hondo e

Pred dnevi so pri japonskem proizvajalcu objavili nekaj najpomembnejših tehničnih podatkov nove Honde e, na salonu v Frankfurtu pa končno tudi objavili cene za nemški trg.

Mali električni avtomobil, prvenstveno namenjen urbani vožnji, bo na evropskem trgu na voljo z dvema pogonskima različicama, vstopno s 100 kW (136 KM) moči in 315 Nm navora ter močnejšo s 113 kW oziroma 154 KM moči in enakih 315 Nm navora. Za doseganje hitrosti 100 km/h iz mirovanja naj bi Honda e potrebovala približno 8 sekund. Baterijski paket (35,5 kWh) je po navedbah proizvajalca med najbolj kompaktnimi v razredu ter po internih podatkih zagotavlja do 220 km električnega dosega z enim polnjenjem. Z uporabo hitre polnilnice omogoča doseganje 80 % kapacitete v 30 minutah. V nemški brošuri med podatki o možnostih polnjenja navajajo AC vtičnico tipa 2 (6,6 kW) in DC po standardu CCS (100 kW).

Na nemškem trgu se cene za šibkejšo Hondo e začenjajo pri 33.470 evrih, močnejša izvedenka Advance, ki ima tudi nekaj več opreme, pa bo stala 36.470 evrov*. Z upoštevanjem veljavne nemške subvencije ob nakupu električnega avtomobila v višini 4.000 evrov, bodo vozila nekoliko bolj dostopna.

Pri znamki so ob razkritju dolgo pričakovanega simpatičnega velikoserijskega modela še povedali, da je v obdobju številnih predstavitev prototipov takšen ali drugačen interes za nakup nove Honde e izkazalo več kot 40.000 strank. Trgovci na izbranih evropskih trgih že sprejemajo uradna naročila, prve dobave za britanski, nemški, francoski in norveški trg pa so najavljene za poletje 2020.

Za naš trg pri zastopniku zaenkrat še nimajo informacij glede cen in začetka prodaje.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Honda.)

*Nemški konfigurator navaja ceni 33.850 evrov in 36.850 evrov.

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Znane so okvirne cene za električno Hondo e"


cashy
4 leta 7 meseci nazaj

huh, tako draga je kot precej bolj uporaben, prostoren, udoben, zmogljiv CR-V.

RedBaron
4 leta 7 meseci nazaj

Pomoje premočni motorji… Nekje 75 – 90 KM bi bilo čisto dovolj za takšen mestni avto, sploh ker je to neki EKO avto, bi morala biti nizka poraba in visok doseg prioriteta.

Bucko99
4 leta 7 meseci nazaj

Zakaj premocni ? To bo Funcar, kralj mestih dragov 😀

Ivan36
4 leta 7 meseci nazaj

“Na nemškem trgu se cene za šibkejšo Hondo e začenjajo pri 33.470 evrih, močnejša izvedenka Advance, ki ima tudi nekaj več opreme, pa bo stala 36.470 evrov*. Z upoštevanjem veljavne nemške subvencije ob nakupu električnega avtomobila v višini 4.000 evrov, bodo vozila nekoliko bolj dostopna.” BAnda nenansitna! Raje bi dali ceno 23500€ za osnovno, pa bi preko izdelave več vozil preko prodaje zaslužili enako ali pa še več € !

 
Koncept i Hydrogen Next dokazuje, da BMW še vedno računa na vodik
Športnejša različica Hyundajevega i10