Novice

Kia do leta 2017 z novim hibridom

Kia bo do leta 2017 predstavila svoj hibrid, ki bo konkuriral predvsem prodajno uspešnemu Toyotinemu Priusu.

Model s kodnim imenom DE bo slonel na spremenjeni arhitekturi in novi generaciji hibridnega pogona z 1,6-litrskim bencinskim in električnim motorjem. Točnih tehničnih podatkov o pogonu Korejci še niso razkrili, jasno pa je, da bo ob prihodu na trg na voljo običajni hibrid, ki mu bo kasneje sledil še priključni hibrid z večjo baterijo.

S 4,3 metri bo hibridna kombilimuzina po velikosti nekoliko bolj kompaktna od Volkswagen Golfa, pa tudi manjša od znamkinega model Sportage. DE bo sledil zadnjim oblikovalskim smernicam in se bo uvrščal v razred kompaktnih vozil, podobno kot Peugeot 2008. Viri v Kii trdijo, da se bo novo vozilo prodajalo globalno in bo imelo dve ključni nalogi – pomagati znižati povprečen izpust emisij CO2 celotne flote vozil pod 95 g/km pred letom 2020 in prevzeti delež prodanih vozil od Toyotinega prodajnega prvaka Priusa.

Hibridni DE bo, za razliko od radikalno oblikovanega Priusa in Honde Insight, bolj umirjenega videza. Največji poudarek bo na aerodinamično oblikovani karoseriji in dodatkih, ki izboljšajo koeficient zračnega upora. Notranjost vozila bo sledila zadnjim oblikovalskim smernicam, ki jih bo leta 2015 s prihodom  na trg začrtala nova Optima. Po vzoru Volkswagna bo tudi Kiina notranjost preprosta, odeta v črno mat plastiko, s čimer se bo močno izboljšalo počutje v sami potniški kabini.

Kia je v svoji raziskavi ugotovila, da si številni kupci Priusa želijo bolj nevtralen zunanji videz, tudi če bi jih to stalo nekaj prevoženih kilometrov. Zanimivo, da je bil DE že obravnavan v eni izmed raziskav v Veliki Britaniji, kjer naj bi bili, po navedbah znamke, rezultati spodbudni. DE platforma naj bi bila izredno pomembna za znamko, saj prinaša možnost manjšanja motorjev in hkrati prinaša možnost uporabe alternativnih pogonov, s čimer bo postala osnova za številne Kiine modele v prihodnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Kia do leta 2017 z novim hibridom"


J.McLane
9 leta 6 meseci nazaj

Hm, bolj nevtralen Prius se že prodaja imenuje se Auris, pa tudi naslednje leto pride ven nov Prius, pa bomo takrat videli kdo je radikalen in kdo nevtralen.

Gosic
9 leta 6 meseci nazaj

Ker zdaj pa prodajajo čips.

pskoda
9 leta 6 meseci nazaj

Ja v SVOJI raziskavi to vse pove.
Upam, da se bo enkrat kia poboljšala in začela avte prodajat, da kupim enkrat kio

Veronika.borghesi
9 leta 6 meseci nazaj

Tole pa definitivno drži: “Kia je v svoji raziskavi ugotovila, da si številni kupci Priusa želijo bolj nevtralen zunanji videz…”

 
Pri Oplu zamenjujejo enoprostorske modele s križanci
Testne lutke s prekomerno težo