Novice

Audi z RS Q8 podrl hitrostni rekord Nürburgringa

Audi sicer še ni uradno predstavil čisto novega Q8 RS, a so z njim že obiskali Nürburgring ter uspeli postaviti nov hitrostni rekord steze med SUV-i.

Uradno je informacija lansirana v medmrežje preko uradne spletne strani Nürburgringa, a ne dvomimo, da so zanjo dobili “dovoljenje” znamke. Nenazadnje so priloženi video rekordnega kroga posneli z dvema kamerama, nameščenima v kokpitu.

Kakorkoli že, super SUV je po poročanju Nemcev obkrožil slavno progo v točno 7 minutah 42 sekundah in 253 tisočinkah sekunde. S tem časom je za malo več kot dvanajst sekund izboljšal rekord med SUV-i, ki ga je novembra 2018 postavil Mercedes-AMG GLC 63 S 4Matic+. S tem je Audi RS Q8 podobno hiter kot Lamborghini Murcielago SuperVeloce in celo hitrejši od Nissanovega GT-R, Mercedes-Benza SLS AMG in celo Ferrarija 599 GTB. Za dobre tri sekunde je hitrejši tudi od Renaultovega aktualnega Megana R.S. Trophy s pol manj konjenice in zgolj prednjim pogonom.

Še vedno nam manjka uradna potrditev tehničnih podrobnosti novinca, a je zelo verjetno, da ga žene iz svežega RS6 Avanta poznani štirilitrski V8, podprt z dvema turbopuhaloma in največ 600 KM moči  (800 Nm navora). Ocenjuje se, da tako motoriziran RS Q8 pospešuje do stotice manj kot štiri sekunde, a še vedno nekaj desetink počasneje kot super karavan, zaloge motorne moči pa bi morale zadostovati, v primeru “odprte” različice, za preko 300 km/h največja hitrosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Nürburgring.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda razkrila še skice notranjosti nove Octavie
Volvo bo s tehnologijo veriženja podatkovnih blokov sledil kobaltu v baterijah