Novice

Citroën uspel doseči začasno prepoved prodaje Polestarja v Franciji

Citroënu je uspelo doseči prepoved prodaje Polestarjevih avtomobilov na francoskem trgu. Glavni kamen spotike za odločitev sodišča je logotip švedskega proizvajalca.

Zgodba se je začela že lansko leto in se je takrat končala s sodbo v prid Švedov. Sodišče je takrat sklenilo, da naj bi bil Polestarjev logotip v obliki simbola zvezde severnice premalo podoben Citroënovima strešicama, zato so zavrnili zahtevo, da mora Polestar na francoskem tržišču spremeniti svoj logotip.

Francozi so se na to razsodbo pritožili in se v drugo v svoji razlagi domnevno sklicevali na podobnost Polestarjevega logotipa z znakom znamke DS. Stilizirani črki D in S naj bi bili namreč izpeljanka Citroënovih strešic. V drugo se je zdela razlaga očitno sodniku bolj utemeljena, saj jim je ugodil in Švedom naložila plačilo kazni 150.000 evrov ter prepovedal prodajo vseh njihovih modelov v Franciji za naslednjih šest mesecev.

Švedi se sicer intenzivno ukvarjajo z vpeljevanjem znamke Polestar na zahodnoevropske trge, kjer tudi že prodajajo njihov trenutno edini model Polestar 2, a v Franciji še niso prisotni in, tako je zatrdila njihova služba za stik z javnostjo, tam še nekaj mesecev tudi niso imeli načrtov začeti s prodajo. Posledično naj (uradno) Švedov zato ta razsodba ne bi pretirano bolela.

Stranski posledici nove razsodbe sta, da uradna stran Polestarja v Franciji trenutno ni aktivna, enako pa naj bi tudi telefoni v njihovem uradnem kontaktnem centru v Franciji zvonili v prazno.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Polestar, Citroën, Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Citroën uspel doseči začasno prepoved prodaje Polestarja v Franciji"


3 leta 5 meseci nazaj

seveda, to sta ja prejšnja iz 90 let ševrona, zdaj vbočena in zarotirana

mrtwelvetrees
3 leta 5 meseci nazaj

Ma dej, iz muhe delajo slona.

Ivan36
3 leta 5 meseci nazaj

Prav imajo! Ne moreš na 100 let znaka Citroena delat in prodajat neke polizdelke!

 
Luc Donckerwolke se vrača v Hyundai
Volkswagen Golf R brez ročnega menjalnika