Novice

Naslednja generacija Cupre Formentor bo električna

Z novo generacijo najbolje prodajanega športnega križanca, ki bo predstavljen proti koncu desetletja, načrtujejo tudi vstop na ameriški trg.

Španska znamka je aktualno generacijo modela Formentor predstavila pred dobrimi tremi leti, kupcem pa je na voljo z bencinskimi in dizelskimi motorji ter kot priključni hibrid. Je eden najbolj priljubljenih modelov znamke Cupra, saj so v preteklem letu prodali okrog 120.000 enot in dosegli 23-odstotno rast prodaje v primerjavi s prejšnjim letom.

CUPRA Formentor VZ tribe edition magnetic tech matte colour fronNova generacija proti koncu desetletja

Prva generacija modela Formentor je zasnovana na platformi MQB Skupine Volkswagen in naj bila letos deležna osvežitve na sredini življenjskega cikla. Wayne Griffiths, vodilni mož znamke Cupra, je na letošnji konferenci potrdil prihod druge generacije, ki naj bi jo kot električni model predstavili proti koncu desetletja. Griffiths je še potrdil, da Formentor ostaja pomemben člen njihove ponudbe, novo generacijo pa bodo najverjetneje zasnovali na osnovi platforme SSP, ki bo pri Skupini Volkswagen nasledila trenutno aktualni platformi MEB in PPE. Pri Cupri zaenkrat še ne razkrivajo dodatnih podrobnosti o novi generaciji modela Formentor, zato zaenkrat ni znano, če bo poleg električne različice na voljo tudi z motorji na notranje zgorevanje.

Vstopnica za ameriški trg

Pri znamki Cupra v drugi polovici tega desetletja načrtujejo pričetek prodaje njhovih modelov na ameriškem trgu. Kot je pojasnil Wayne Griffiths, naj bi ameriškim kupcem ponudili dva električna modela – eden od njih bo tudi novi Formentor. Pri Cupri se zavedajo dejstva, da bodo morali v Ameriki za doseganje dobička prodati zadostno količino vozil, zato bi lahko, poleg proizvodnje v domačem Martorellu, novo generacijo Formentorja izdelovali tudi v kateri od Volkswagnovih tovarn.

Poleg nove generacije modela Formentor naj bi ameriškim kupcem namenili še model električnega športnega terenca, ki bo nekoliko večji od Tavascana.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Cupra. Foto: Cupra.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW Neue Klasse X: ledvičke stare šole za prihodnji električni BMW
Tudi Fiat 500e z blago-hibridno različico?