Novice

Električni avtomobil Denza

Pri Daimlerjevem skupnem podjetju s kitajskim partnerjem BYD so pričeli s proizvodnjo prvega električnega avtomobila. Denza je prvi avtomobil, ki ga je Daimler v celoti razvil izven Nemčije in bo na kitajskem trgu stal 45.700 evrov.

V južnokitajskem mestu Shenzhen so pričeli na ločeni proizvodni liniji sestavljati dokaj prestižen model električnega avtomobila, poimenovanega Denza. Omenjeni avto je skupni produkt podjetja Shenzhen BYD Daimler New Technology Co, Ltd, v katerem sta se združila nemški Daimler ter kitajski avtomobilski proizvajalec BYD (Build Your Dreams).

Ob tem je član uprave Daimlerja dodal, da gre za prvi Daimlerjev avtomobil, ki je bil v celoti razvit izven Nemčije. Skupaj s kitajskim partnerjem BYD pa so investirali v njegov razvoj kar 300 milijonov evrov.

Da Kitajska, kot največji avtomobilski trg na svetu, zelo resno razmišlja o bolj okoljevarstvenih pogonskih alternativah, so dokazali meseca julija, ko je vlada v Pekingu objavila, da želijo povečati delež električnih in hibridnih avtomobilov med svojimi službenimi vozili. Dolgoročno so si hkrati zadali, da bi bil vsak bencinski servis na Kitajskem opremljen z električno polnilno postajo. Nenazadnje pa je pričela kitajska vlada, skupaj z nekaterimi regijami, že finančno podpirati tovrstne projekte.

Model Denza prihaja na trg konec meseca septembra in bo na kitajskem trgu stal 369.000 juanov (45.700 evrov). Kitajska obenem subvencionira nakup tovrstnega vozila s 120.000 juani (14.900 evrov).

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de, auto-medienportal.net. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Električni avtomobil Denza"


kljukec
9 leta 7 meseci nazaj

150 kmh, 14s do 100

Bucko99
9 leta 7 meseci nazaj

Kaj pa kakšni tehnični podatki ?

 
Opel Karl – mali avto z velikimi aduti
BMW serije 2 Cabrio