Novice

FCA in Terna bosta preizkušala tehniko V2G

Fiat Chrysler Automobiles je združil moči z italijanskim podjetjem Terna na področju raziskav in razvoja tehnike vozilo-v-omrežje (Vehicle-to-Grid V2G). V sklopu sodelovanja bo FCA prispeval vsaj 500 električnih Fiatov 500.

Sistem V2G pa po zagotovilih Luigia Ferrarisa, izvršnega direktorja Terne, in Pietra Gorlierja, direktorja operacij v regiji EMEA s strani FCA, ne bo edini skupni razvojni projekt, saj naj bi združili moči pri raziskavah in razvoju številnih trajnostno vzdržnih sistemov in konceptov prihodnosti.

V sporočilu za javnost so predstavniki naveze FCA-Terna povedali, da predstavlja vsak priklop električnega avta na omrežje zanj veliko obremenitev. Zadeva postane še posebej problematična v določenih obdobjih v dnevu, ko se polni večji delež vozil. Pravijo pa tudi, da pametno in napredno upravljanje sistema V2G dovoljuje, da lahko v omrežje priklopljena vozila dejansko podpirajo sistem z uravnavanjem in pretakanjem energije v obe smeri. Na dolgi rok naj bi s tem V2G pomagal stabilizirati in zmanjšati strošek lastništva avta.

Četudi deluje, da je razvojna dejavnost omenjenega sistema predvsem v domeni Terne, pa aktivno vlogo pri tem igra tudi FCA. Slednji se je med drugim zavezal, da bo prispeval v prvi, prvenstveno raziskovalno razvojni fazi skupno 500 električnih Fiatov 500, v drugi fazi pa naj bi dostavil še 100 do 200 enakih vozil.  Projekt se bo odvijal znotraj industrijskega kompleksa FCA v Mirafioriju.

Avtomobilizem.com (Vir: FCA, Carscoops. Foto: FCA, Terna.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lexus po plovilih morda tudi med proizvajalce letal
Evropski proizvajalci avtomobilov proti izstopu Velike Britanije iz EU brez dogovora