Novice

Fiat resno v pripravo roadsterja 124 Spider

Že nekaj časa je jasno, da bo Fiat dobil svojo različico Mazde MX-5, ki pa po poročanju belgijskih medijev ne bo zgolj Miata z nameščenim Fiatovim logotipom, temveč naj bi model 124 Spider zaznamovala povsem spremenjena zunanjost.

Nov videz zunanjosti so že potrdili vodilni pri FCA, po zadnjih informacijah pa naj bi bila v večji meri spremenjena tudi potniška kabina, v kateri bo od sestrskega modela prevzetih le nekaj detajlov, večji del pa naj bi Fiat naredil sam in v potniško kabino vnesel ščepec italijanskega dizajna.

Isti vir je potrdil, da bo novi Fiat 124 Spider prvič predstavljen novembra na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Zaenkrat ni še nikakršnih podatkov o motorni paleti, a se predvideva, da bo vanj vgrajen posodobljen 1,4-litrski prisilno polnjen bencinski agregat MultiAir z različnimi nazivnimi močmi, najšibkejši pa naj bi imel vsaj 103 kilovate. S težo pod 1.000 kilogrami in Miatinimi voznimi lastnostmi bi znal biti Fiat 124 Spider eden najbolj vozniško zabavnih vozil.

Na ceste naj bi zapeljala tudi različica Abarth s 147 kilovati, ki bo poleg močnejšega motorja imela bolj agresiven zunanji videz, boljše zavore in športno podvozje. Medtem ko naj bi 124 Spider na ceste zapeljal v prvi polovici leta 2016, bo najmočnejši Abarth na voljo najverjetneje šele v drugi polovici leta 2016.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans: Foto: Autofans.be)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Na Kitajskem ukradli 410 metrov ceste
Prihodnost skupine Jaguar Land Rover bi bila lahko zelo zanimiva