Novice

Hondina nova generacija asistenčnih sistemov

Japonski avtomobilski proizvajalec je predstavil naslednjo generacijo tehnologije Sensing, ki ob novostih razširja napredne funkcionalnosti tudi obstoječim asistenčnim sistemom.

Pri Hondi so si v skladu s sloganom “Safety for Everyone” (varnost za vse) do leta 2030 zadali cilj zmanjšanja prometnih nesreč s hujšimi posledicami ali smrtnimi žrtvami za polovico in s tem namenom razvijajo nove tehnologije, ki bodo pripomogle uresničiti zadano. Poleg postopnega uvajanja nove generacije sistemov Sensing 360 in Sensing Elite v njihovih novih modelih, nameravajo dodajati nove funkcije tudi obstoječim sistemom.

Nova generacija sistemov Honda Sensing 360 in Sensing Elite združuje vrsto tehnologij, ki bodo zmanjšale možnost morebitnega trčenja in razbremenile voznika med vožnjo. Obstoječim sistemom bodo postopno dodajali funkcionalnosti, kot so: napreden sistem ohranjanja in menjave voznega pasu brez posredovanja voznika, sistem za spremljanje voznikovega stanja in varno zaustavitev v primeru njegove neodzivnosti ter opozorilni sistem z zaznavo bližajočega vozila ob odpiranju vrat in izstopu iz parkiranega vozila.

Z letom 2024 bodo postopoma pričeli z uvajanjem tehnologije Honda Sensing v širšo paleto novih modelov, namenjenih prodaji na globalnih trgih, medtem ko bodo z dodajanjem naprednih funkcij sistema Honda Sensing 360 že letos pričeli pri modelih za kitajski trg ter njihovo implementacijo postopoma širili na globalne trge. Še naprednejša bo nova generacija sistemov Honda Elite, ki bo temeljila na izboljšanih tehnologijah prepoznavanja okolice in predvidevanja ob uporabi Hondinih sistemov umetne inteligence, vozniku pa naj bi omogočila varnejšo vožnjo z manj napora na vseh kategorijah cest, ne le na avtocestah.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prihodnje leto pričetek prodaje električne Opel Astre
Nevarnost preži ponoči