Novice

Kia s skicama še enega malega športnega terenca

Skupina Hyundai-Kia še naprej širi svojo ponudbo modelov. Kaže, da je po nedavni predstavitvi Hyundaia Venue zdaj na vrsti za širitev ponudbe ponovno Kia.

V javnost so poslali dve skici njihovega novega malega športnega terenca, ki naj bi se mersko umestil nad Stonic in pod Sportage. Upoštevajoč prodajno paleto Korejcev to pomeni, da bo novinec, ki v tem trenutku še nima uradnega imena, po merah, zasnovi in zelo verjetno tudi tehniki najbolj podoben Hyundaijevi Koni.

Skici nakazujeta ostre in dinamične poteze, oblikovno pa bo serijski model zelo verjetno nekoliko umiril podobo konceptnega SP Signature, ki so ga Korejci predstavili aprila letos na salonu v Seulu. O praktično vseh podrobnostih modela Kia v tem trenutku še skrbno molči, a poskušajo stopnjevati njegov prihod s tovrstnim najavam značilnimi obljubami in veliki besedami. Tako med drugim pravijo, da bo izstopal iz povprečja tako v mestu kot tudi na podeželju. Zagotavljajo še, da so ga snovali okoli pričakovanj in zahtev predstavnikov generacije milenijcev, karkoli že to pomeni.

Začetek prodaje novinca je v drugi polovici leta 2019 potrjen najprej za domači korejski trg, kmalu v začetku 2020 pa naj bi ga ponudili tudi na številnih drugih trgih širom sveta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Najstarejši ohranjeni Porsche gre na dražbo
Inovativna svetlobna tehnologija prenovljene Škode Superb